Nadal atípic amb reunions de 10 persones fins a la 1 de la matinada

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ja ha anunciat algunes de les mesures que s’aplicaran durant el Nadal en la Comunitat Valenciana. I és que aquestes restriccions només serviran per als dies 24, 25 i 31 de desembre i 1, 5 i 6 de gener. 

En aquestes dades tan assenyalades es vol mantindre la limitació de 6 persones en reunions socials i ampliar a 10 persones en les reunions familiars. A més, vol allargar el toc de queda fins a la 1 de la matinada i permetre la mobilitat, així aquells que es troben fora per motius laborals o d’estudi poden tornar a casa per a les festes nadalenques.

Es tracta de les mesures proposades per la Generalitat Valenciana que es duran al Consell Interterritorial i que hauran de consensuar-se amb el Ministeri de Sanitat i amb la resta de Comunitats Autònomes.

Pel que respecta a les competències de cada municipi, recomanen no autoritzar actes nadalencs com les Cavalcades de Reis, que proposen que es facen “estàtiques”, sense moviment, o que es cance·len les conegudes carreres de Sant Silvestre. 

Les restriccions actuals en la Comunitat Valenciana conclouen el 9 de desembre i la consellera ha explicat que es revisaran amb antelació tenint en compte la situació epidemiològica.

La consellera ha apel·lat directament a la responsabilitat de la ciutadania i ha informat de que el 92% dels brots d’origen social procedeix de reunions familiars o amb amics.

Deixa el teu comentari