Naix una cria de gasela Mhorr a Bioparc València.

L’espècie actualment es troba en perill d’extinció, per tant, el naixement ha generat esperança.

La primavera ha portat a BIOPARC València “esperança” per a la conservació de la biodiversitat del planeta i, en aquesta ocasió, amb l’emoció d’assistir a un dels moments més bells de la naturalesa, l’enllumenament d’un preciós mascle de gasela Mhorr.

Tot el ramat va assistir al part que va transcórrer amb normalitat, amb tan sols uns dies de vida, podem veure a la cria mamar i rondar al costat dels adults. El grup reproductor, compost per un mascle i tres femelles, forma part del Programa conservació internacional de l’espècie i al parc valencià es troba en la zona de la sabana, en un recinte multi especie que comparteix amb altres antílops.

La gasela Mhorr és una bella gasela que es distingeix pel seu blanc pelatge cobert d’un color castany vermellós en el seu dors i les seues característiques banyes en forma de “s”. També coneguda com a “dama” per l’elegància de les seues esveltes potes i el seu llarg coll.

És la major de les gaseles del món i desgraciadament una de les espècies que es va extingir en el seu hàbitat i que sobreviu en el planeta gràcies a un espanyol, el professor José Antonio Valverde, que va rescatar del Sahara un grup d’11 exemplars del qual descendeixen tots els que hui es troben en diferents institucions conservacionistes entre les quals destaca BIOPARC València.

En aquest sentit, cada naixement és una excel·lent notícia, perquè actualment aquesta espècie ha pogut començar a reintroduir-se en el seu entorn natural i ja s’estan desenvolupant 5 iniciatives: el Marroc, el i Tunísia, gràcies a la cooperació internacional de diferents institucions.

Deixa el teu comentari