Nespra, nascuda en el Viver d’Empreses d’Almussafes, entra en l’Observatori d’Innovació de Gran Consum

La ‘startup’, dedicada a la innovació tecnològica, ocupa el cinqué lloc d’un llistat al qual es van presentar més de 400 projectes

L’empresa ha creat l’aplicació ‘Smart Water 4.0’, que permet gestionar els recursos hídrics a través d’una aplicació

L’empresa Nespra, que va començar la seua trajectòria a mitjan 2016 gràcies al Viver d’Empreses de l’ADL de l’Ajuntament d’Almussafes ha aconseguit el cinqué lloc en l’Observatori d’Innovació de Gran Consum d’Espanya de l’Institut Cerdà gràcies a la creació d’una aplicació que facilita la gestió dels recursos hídrics. Desenvolupada juntament amb Agua Mineral San Benedetto, ‘Smart Water 4.0’ permet connectar els pous d’aigua i monitoritzar les lectures dels brolladors per control remot, estalviant temps i diners a les empreses. Per a l’alcalde d’Almussafes, Toni González, “és un orgull per a Almussafes que un projecte nascut en la població i emparat per una de les línies incloses en el Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació estiga arribant tan lluny. El treball dur acaba tenint el seu recompensa”.

El Viver d’Empreses de l’Agència de Desenvolupament Local d’Almussafes està d’enhorabona. La companyia Nespra, que va començar la seua activitat professional en les instal·lacions d’aquest servei municipal el 30 de juny de 2016, acaba de ser inclòs en el cinqué lloc de l’Observatori d’Innovació de Gran Consum, una iniciativa de l’Institut Cerdà que per segon any recull els reptes empresarials més rellevants des d’una òptica multisectorial. D’aquesta forma, l’entitat busca impulsar el desenvolupament i donar visibilitat a les principals innovacions dutes a terme per persones emprenedores en el sector i analitzar els desafiaments que han de seguir per a aconseguir els seus objectius empresarials.

“És un orgull per a Almussafes que un projecte nascut en la població i emparat per una de les línies incloses en el Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació estiga arribant tan lluny. El treball dur acaba tenint la seua recompensa i aquesta és una bona mostra d’això”, destaca l’alcalde d’Almussafes i regidor d’Ocupació, Toni González. “Tindre una idea empresarial i donar-li forma fins a aconseguir que es convertisca en una oportunitat de negoci que a més millora la vida de les persones no és senzill i Nespra ho està aconseguint, per la qual cosa des de l’executiu municipal els donem l’enhorabona als seus responsables en nom de tota la ciutadania”, declara el primer edil.

‘Smart Water 4.0’
La ‘startup’, que va concloure la seua estada en el Viver d’Empreses de la població el 31 de desembre de 2018 i que compta amb l’almussafeny David Salvador, com un dels seus CEO, ha obtingut aquest important reconeixement gràcies a la creació, al costat d’Agua Mineral San Benedetto, de l’aplicació ‘Smart Water 4.0’, amb la qual és possible connectar els pous d’aigua i monitoritzar les lectures dels brolladors per control remot a través d’un innovadora plataforma online que utilitza tecnologies de la indústria 4.0 i la denominada Internet de les Coses.

Per als seus responsables, “l’emmagatzematge de les dades en el núvol i l’explotació a través del bigdata, així com la certesa i la precisió de la informació obtinguda, faciliten la presa de decisions relacionades amb la gestió de l’aigua”. En aquest sentit, “les xarxes de sensors fan a les empreses més intel·ligents, facilitant la millora en la gestió dels recursos i actius”, segons Helios Rodríguez, cofundador i CEO de Nespra.

Amb aquest cinqué lloc en un llistat al qual es van presentar més de 400 companyies de diferents àmbits i tecnologies, totes elles relacionades amb la cadena de subministrament per al gran consum a nivell nacional, Nespra veu recompensat el seu esforç en el desenvolupament d’un panell de control denominat Nescloud que facilita a les empreses els processos de transformació digital. Tal com apunta el director de Qualitat i Medi ambient d’Agua Mineral San Benedetto, Rafa Muñoz, l’aplicació permet estalviar-se “més de 10 hores setmanals en desplaçaments de tècnics” i a mitjà termini s’espera que també puguen reduir el temps dedicat a “la gestió d’arrencades, aturs o incidències no previstes”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.