Ninots, dansades i música festera per a donar pas a la setmana fallera

16 – 03 – 2018.Turís va viure els últims actes fallers abans de la seua setmana gran, la de després de San Josep. Al llarg d’una jornada intensa i maratoniana els màxims representants de les cinc comissions i la Regina de les Festes, Andrea Nogueroles, i Cort d’Honor van protagonitzar les dansades que un any més va organitzar la Junta Local en col·laboració amb el Grup de Danses Turís i la Colla de tabal i dolçaina de Torís.

Després de la protocol·lària petició de permís a les autoritats, les mateixes es van desenvolupar al llarg del carrer Beat Fernando fins a acabar en la plaça de la Constitució amb tots els participants ballant enfront del temple parroquial.

A la vesprada l’exposició del ninot tornava al vestíbul del Teatre Ideal després de diversos anys situant-se en la Casa Museu. L’alcalde, Eugenio Fortaña, ben flanquejat pels representants infantils, va tallar la cinta inaugural.

Una vegada contemplats els ninots grans i infantils escollits per les comissions la comitiva, juntament amb el nombrós públic assistent, va accedir al recinte per a assistir al concert oferit per la Societat Musical Turisense amb motiu de la festa fallera en el qual, a les ordres de Pere Sanz, van sonar pasdobles com a Actualitat Fallera, València o Pepita Greus, entre altres, conformant un atractiu programa que va acabar amb la interpretació dels himnes regional i local.

Deixa el teu comentari