No hi haurà pau per al càncer: INCLIVA reforça la investigació en medicina de precisió

L’Institut d’Investigació Sanitària INCLIVA, de l’Hospital Clínic de Valéncia, està desenvolupant en l’actualitat, des de l’Àrea d’Oncologia, diverses línies d’estudi dirigides a caracteritzar els diferents tipus i modalitats de tumors i avançar en una medicina de precisió que garantisca tractaments cada vegada més personalitzats per al pacient, administrant els més selectius i eficaços i amb els mínims efectes secundaris.

La medicina de precisió ha revolucionat el tractament de l’oncologia en els últims anys. Des de fa dècades es coneix la diversitat i heterogeneïtat biològica dels tumors: cada tumor es regeix per unes alteracions moleculars i un ambient propi i específic de cada persona. 

Els diferents projectes d’investigació que desenvolupa INCLIVA en aquest àmbit tenen com a objectiu comú aprofundir en el coneixement dels processos cancerosos, les modalitats de tumors, les causes de resistència a algunes teràpies i l’estudi del sistema immune i del teixit adjacent al tumor, amb la finalitat de trobar nous marcadors diagnòstics i tractaments. 

Per a això, s’estan incorporant tècniques de seqüenciació molecular de nova generació en el diagnòstic i noves tecnologies en l’avaluació de la resposta al tractament, com la Intel·ligència Artificial per a la valoració dels estudis d’imatge o la biòpsia líquida, que ajuden a avaluar l’evolució de manera més precisa evitant la realització d’exploracions innecessàries. 

L’Àrea d’Oncologia de INCLIVA integra 10 grups d’investigació consolidats vinculats a diferents serveis clínics de l’Hospital Clínic en estreta col·laboració amb altres grups nacionals i internacionals. 

Deixa el teu comentari