Nova ordenança d’animals domèstics per a millorar la salubritat d’Alfafar.

La nova ordenança arreplega l’obligatorietat als propietaris de portar una botella d’aigua i vinagre per a netejar els orines , i de practicar a les seues mascotes una anàlisi genètica per a poder identificar als amos i propietàries que no arrepleguen la femta.
La finalitat d’aquesta modificació és millorar la neteja i salubritat del municipi així com la convivència.

Alfafar va aprovar per unanimitat en el ple la modificació de l’Ordenança de Tinença d’Animals Domèstics i Potencialment Perillosos en la qual introdueix modificacions per a millorar la salubritat i neteja del municipi per a així eradicar una de les problemàtiques més denunciades per la ciutadania com són els orines i la femta de les mascotes.

Les noves exigències que arreplega l’ordenança de cara als propietaris i propietàries són, en primer lloc, l’obligatorietat de portar amb si una botella amb aigua i vinagre al 50% o algun altre producte desinfectant per a netejar els orines així com la necessitat de practicar una anàlisi d’ADN a les mascotes per a la creació d’un perfil genètic i així identificar la femta que no siguen recollides pels propietaris i propietàries i posteriorment sancionar a aquells que no respecten les normes de convivència.

La creació del perfil genètic i la realització de les anàlisis d’ADN a les mascotes seran pagat pel consistori, de tal manera que no suposarà una despesa per als propietaris i propietàries de mascotes. A més, el consistori preveu cobrir les despeses de les anàlisis a través de les sancions als quals incomplisquen les normes.

Unes altres de les modificacions i que van encaminades a salvaguardar la integritat dels animals és la prohibició de la permanència continuada de mascotes en balconades, terrasses i patis així com també s’ha facilitat el protocol d’actuació de les forces de seguretat davant casos d’abandó de mascotes en vehicles.

Des del Ajuntament d’Alfafar es llançarà una campanya de comunicació i difusió de la nova normativa en els pròxims mesos, que s’implementarà en els domicilis de la localitat així com en els centres educatius. Paral·lelament a aquesta campanya, l’ajuntament repartirà a tots els propietaris i propietàries que tinguen censats als seus animals en el municipi una botella d’aigua per a la neteja dels orines i un os amb borses per a arreplegar la femta.

Aquesta iniciativa pretén donar resposta a un dels majors problemes evidenciats per la població de la localitat com és la neteja dels excrements dels animals domèstics per a així millorar la salubritat del municipi i millorar la convivència dels alfafarenses.

Deixa el teu comentari