Noves instal·lacions i molta màgia en la tornada al col·le a Quart de Poblet

Més de 3000 alumnes tornen a les aules amb il·lusió i amb les mesures anti covid apreses

-El municipi, al capdavant en la redacció de projectes i execució d’obres previstes en el Pla Edificant

El curs escolar a Quart de Poblet arranca amb noves instal·lacions, la major part de les obres de millora acabades i molta màgia. Els més de tres mil alumnes i alumnes matriculades en els centres educatius del municipi Quart de Poblet, alguns amb la pauta de vacunació contra la covid completa, tornen a les aules amb molta il·lusió i amb les mesures anti covid apreses. És el tercer curs escolar en un context de pandèmia i se saben el protocol sanitari millor que les taules de multiplicar. En el CEIP La Constitució tots estaven contents. La directora i l’equip docent han rebut als xiquets i xiquetes amb barrets daurats, corbatins de lluentons i una vareta màgica. “Tant de bo la màgia faça desaparéixer la covid definitivament”, assenyala Marina Barris, cap d’estudis. La idea de rebre als xiquets i xiquetes amb màgia ha partit de la directora, Cristina Sastre, que ha aconseguit que franquejaren la porta del col·le amb un somriure. A més, durant el matí han preparat moltes activitats màgiques per a amenitzar la volta a les aules. “Tinc ganes de jugar i de veure als meus amics”, era la frase més repetida aquest matí.

La regidora d’Educació, Consue Campos, ha assenyalat que des del consistori s’ha treballat molt dur perquè tot estiga a punt i l’alumnat puga gaudir d’un inici de curs amb instal·lacions noves i la majoria de les obres de millora previstes en el Pla Edificant acabades. “Hem aconseguit estar al capdavant dels municipis quant a projectes i execució d’infraestructures i obres de millora en els centres públics”, destaca Campos.

Durant tot l’estiu i, sobretot, el mes d’agost, s’han realitzat diverses actuacions en els diferents centres educatius de Quart de Poblet. En CEIP La Constitució l’Ajuntament ha renovat per complet el pati d’infantil. Unes obres finançades íntegrament pel Consistori que permetran als i les més xicotetes jugar en un pati totalment nou. En el CEIP San Onofre s’han canviat les lluminàries en patis i pistes d’esport.

En Ramón La Porta s’ha realitzat una actuació molt ambiciosa, tenint en compte que abasta tres edificis. Estrenen fusteria metàl·lica tant exterior com interior. S’ha pintat tot el centre Villar Palasí i canviat l’ascensor mentre que en Riu Túria s’ha substituït la passarel·la d’accés a l’edifici i reparat les goteres del pati i del gimnàs.

La responsable d’Educació ha ressaltat el treball de tot el seu equip: “Agraïsc als professionals dels centres, a l’oficina tècnica i a la brigada municipal el gran esforç realitzat”.

Les classes presencials és un altre dels objectius principals en totes les etapes. Per a això, la màscara continuarà sent obligatòria a partir dels 6 anys, la distància interpersonal haurà de ser de 1,5 metres podent flexibilitzar-se a 1,2 metres en escenaris de baixa incidència i s’establiran grups de convivència estable.

Deixa el teu comentari