Ocupació, salut i atenció social i educativa són els eixos fonamentals que marquen el pressupost 2021 a Carlet

L’Ajuntament de Carlet incrementa en un milió d’euros el pressupost per adaptar- se als nous reptes que marca l’etapa post-covid. L’ocupació i la salut pública són eixos fonamentals d’uns comptes que preveuen l’increment d’un milió d’euros respecte a l’any passat i que suposen un pressupost de poc més de 13 milions d’euros.

El pressupost ha estat aprovat amb els vots favorables del govern municipal format per Compromís i PSPV-PSOE.

El capítol de Personal de l’Ajuntament s’incrementa en vora 400.000 euros, dels quals la meitat es destinen a programes d’ocupació: d’una banda el Pla Municipal d’Ocupació. D’altra banda, enguany l’Ajuntament inicia l’estabilització del personal d’educació de l’Escola d’Adults i del Conservatori, i el reforç de l’equip de Serveis Socials i d’Obres Públiques, amb la creació d’una plaça de peó i una altra d’arquitecte tècnic. 

Les despeses que més s’han incrementat en este pressupost són aquelles relatives a la salut pública, una partida que quasi es triplica, fins a arribar als 90.000 euros, la neteja dels centres educatius que arriba als 150.000 euros, o l’escola d’estiu que augmenta el seu pressupost per a adaptar-se a les exigències sanitàries de la pandèmia. El pressupost també reflectix el compromís de la Conselleria d’Igualtat amb les persones amb diversitat funcional, amb un increment dels fons destinats a la Residència La Llum de 200.000 euros.

La situació de pandèmia ha fet més evident la necessitat de caminar cap a una relació electrònica de l’Ajuntament amb la ciutadania. Amb este objectiu, el pressupost contempla diverses inversions en este sentit encaminades a l’adquisició dels programes i equips necessaris per a optimitzar les tasques administratives i donar un millor servei a la ciutadania.

S’ha respectat  aquelles partides destinades a l’activitat social i participativa. També s’ha destinat el pressupost tradicional reservat per a l’organització d’actes fallers, a les set comissions falleres tal com ja es va anunciar.

Pel que fa al capítol d’Inversions, l’Ajuntament de Carlet l’augmenta en prop de 300.000 euros. Inversions que es destinen a encetar projectes amb la col·laboració econòmica de la Generalitat Valenciana com és l’inici del projecte de rehabilitació del Teatre El Siglo de Carlet amb una primera inversió de 145.000 euros, la reforma integral del CEIP Juan Vicente Mora a través del projecte Edificant, la millora i adequació de la carretera de la Creu Negra en la connexió a la zona industrial.

Deixa el teu comentari