Oltra: “La violència obstètrica no criminalitza a ningú; defensa a les víctimes”

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha parlat este matí de la “violència obstètrica”, terme que pretén incloure a la llei valenciana, amb el qual es busca defendre a les víctimes de violència de gènere mé enllà de les agressions, per poder oferir-les ajuda “tant psicològica com social i jurídica”. 

Esta llei va ser aprovada i posada en funcionament l’any 2012 i, amb la modificació que proposa la vicepresidenta, s’espera que es cobrisquen molts més tipus de violència més enllà de les agressions i abusos. “Si una dona que ve de l’estranger ha patit d’algun tipus de violència, amb aquesta reforma, es podria atendre en tots els àmbits que necessitara, tant físic com psicològic i social”, ha exemplificat Oltra. 

La principal crítica a la proposta ve per part del sector sanitari, que afirma que una mala praxis a l’àmbit de la ginecologia podria dur al malentès i a la errònia aplicació del terme proposat. 

La iniciativa ve de Compromís i Unides Podem, amb la contrària del PSPV i la resta de partits. La seua aprovació no es debatrà fins desembre, de manera que estos dos partits tenen encara temps per convèncer a la resta o aplicar modificacions a la seua proposta. 

Deixa el teu comentari