Ordenances per a 2017 a l’Alcúdia

  • L’Ajuntament rebaixa l’IBI, les plusvàlues i l’Escoleta Infantil Municipal

  • La resta de taxes i impostos continuen congelats
  • Es mantenen les bonificacions aprovades en els últims anys


img_1082-2En el passat plenari l’Ajuntament de l’Alcúdia aprovà amb els vots de Compromís i PSPV, i l’abstenció del PP, les ordenances per al pròxim 2017 que entraran en vigor al mes de gener.

Quatre modificacions a destacar, totes a la baixa:

– Reducció de l’IBI de Urbana en 1 punt, que passarà del 0’81 al 0’80. Aquesta reducció té una repercussió aproximada de 50.000 euros. Al mateix temps es manté en el mínim legal possible, el 0’30% l’impost de rústica.

– Reducció de l’impost de plusvàlues en 2 punts, baixant del 25% al 23% el tipus aplicable. Cal recordar que aquest impost ja es va reduir en 2 punts més l’any passat, pel que en dos anys haurà baixat del 27% al 25%. Aquesta reducció té una repercussió aproximada de 30.000 euros. Igualment es manté la bonificació del 95% en els casos de transmissió quan l’habitatge siga heretat pel cònjuge o els seus ascendents o descendents.

– Reducció de la taxa de l’Escoleta Infantil Municipal en 5 euros, passant, a nivell general, dels 135 als 130 euros. Al mateix temps es mantenen les bonificacions en funció de la renda del 10%, 20% o 30%, a l’igual que la supressió de la matrícula

– Respecte als guals, enguany s’ha acordat aplicar la tarifa zero per als titulars de guals amb certificació de minusvalidesa, que també estiguen exempts de l’impost de circulació.

La resta de taxes i impostos continuen congelats com l’any passat. Pel que fa a les bonificacions per a joves, desocupats, pensionistes o persones amb dificultat econòmica introduïdes els últims anys es mantenen igualment. Aquestes bonificacions s’apliquen a espectacles a la Casa de la Cultura, l’escola d’adults, el pavelló cobert o la piscina d’estiu.

Igualment es mantenen les bonificacions per als vehicles amb etiqueta energètica A o els vehicles amb motor elèctric o híbrids.

Deixa el teu comentari