Paiporta inicia un pla de millora de l’accessibilitat urbana amb 33 intervencions en 18 carrers

L’Ajuntament de Paiporta ha iniciat un pla de millora de l’accessibilitat urbana amb un total de 33 intervencions a 18 carrers diferents repartits per tot el nucli urbà. La inversió en el pla, que s’executarà al llarg dels pròxims quatre mesos, és de 48.252,46 euros.

L’objectiu del pla és millorar les condicions d’accessibilitat en diferents punts de la localitat, amb la supressió de barreres arquitectòniques, l’adaptació a la normativa vigent d’algunes rampes existents i, en definitiva, facilitar la comunicació de totes les persones garantint la continuïtat en l’itinerari des de les zones adjacents en els emplaçaments sobre els quals s’actuarà.
“Per al govern de Paiporta és fonamental millorar la mobilitat, especialment, la de les persones majors, les xiquetes i xiquets i la d’aquelles persones amb diversitat funcional, que trobaven massa dificultats en desenes de punts del nostre poble”, ha afirmat el regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val. “Una de les directrius del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) aprovat en 2017 era, precisament, fer un esforç per a eliminar barreres arquitectòniques, i això ho estem començant a solventar”, ha afegit Val.

Amb l’execució del pla, a més, el govern també dóna resposta a múltiples peticions de millora de l’accessibilitat, expressades per la ciutadania tant en el dia a dia com en les assemblees ciutadanes obertes de barri ‘Trobades amb l’alcaldessa, el govern respon’, especialment les que es varen celebrar l’any 2017 a punts de Paiporta amb presència massiva de gent major.
Les 33 actuacions del pla de millora de l’accessbilitat urbana es repartiran en un total de 18 carrers i avingudes paiportines. Les obres tenen diferents graus de complexitat, i n’hi ha de més senzilles, des de construcció de noves rampes, que inclouen també la instal·lació de paviment tàctil direccional i d’advertència, fins a la tala d’arbres i la plantació de noves espècies, que requereixen més temps.

El pla dóna continuïtat a anteriors actuacions de l’Ajuntament, que ha fet una aposta decidida els últims anys per millorar la mobilitat pels carrers de Paiporta, fins ara, amb multitud de barreres arquitectòniques i solucions per a l’accessibilitat insuficients.
Els carrers sobre els que actuarà el pla són el carrer Catarroja, amb dos punts, la Carretera de Benetússer, l’encreuament entre els carrers Doctor Fleming i Doctor López Trigo, el carrer Jaun Barral, amb altres dos intervencions, la cruïlla entre Lepanto i Lluís Vives, i Doctor López Trigo, front a la Biblioteca Pública Maria Moliner Ruiz.

A més es produiran quatre intervencions en l’encreuament entre Sant Josep i Sant Donís, dos a San Joan Bosco, una a Torrent amb Maria Pineda, Banda Unió Musical, dos punts a Doctor Fleming amb Gabriel Miró, l’entrada posterior de l’IES Andreu Alfaro pel carrer Polònia i un pas sobre-elevat a la porta principal del centre, dos al camí del Mal Pas, tres a Antonio Machado amb carrer Catarroja, dos a Serra Peranxisa, un a Ausiàs March amb Josep Iturbi, i altre a Mestre Serrano, a l’altura de Literat Azorín i Sant Donís.

Deixa el teu comentari