Paiporta pren noves mesures de contenció del coronavirus Covid-19

Les decisions s’han acordat en la reunió diària de l’equip de govern

L’Ajuntament de Paiporta ha decidit ajornar la celebració de totes les activitats extraordinàries de l’agenda municipal, a més de suspendre l’activitat de l’espai Paiporta Conviu, la Llar del Jubilat i el local de l’Associació Aldis Paiporta. La mesura s’ha pres en la reunió diària del govern, i en compliment de les recomanacions remeses per la Generalitat Valenciana en relació a la incidència del coronavirus Covid-19.

El govern municipal tornarà a reunir-se aquest divendres a primera hora per a analitzar totes les novetats en l’evolució de la crisi que puguen afectar al seu àmbit d’actuació.

La suspensió de l’agenda implica que queden ajornats sine die els tallers per a l’envelliment actiu i la resta d’activitats, de l’Ajuntament o externes, que tenen lloc a l’espai Paiporta Conviu, així com les sessions del grup de Teatre, Dones i Feminisme. De la mateixa manera, queden suspeses la resta d’activitats previstes pel 8 de Març, Dia de la Dona, i els tallers i cursos de l’Agenda Jove d’Hivern del Centre Jove de Paiporta.

Quant a les activitats esportives, i d’acord amb les recomanacions de la Generalitat Valenciana, queden suspeses també les que se celebren al poliesportiu, tant les que formen part de l’agenda esportiva 2019-2020 com les de les escoles esportives municipals, els programes esportius i els entrenaments de clubs en instal·lacions municipals com són el poliesportiu, la pista de patinatge de velocitat o els centres educatius.

Queden ajornades, així mateix, les activitats previstes en l’àmbit de la participació ciutadana, com l’assessoria per a associacions, prevista per al dia 24 de març, a càrrec de la Fundació Horta Sud, i els tallers infantils del Museu de la Rajoleria.

En dependències municipals, i sempre d’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries competents, l’aforament queda reduït a un terç del total de la seua capacitat. S’inclou en aquesta restricció de l’aforament l’oficina UNICA, la Biblioteca o la sala de màquines de la Piscina Municipal Coberta. L’Ajuntament recorda que es poden realitzar tràmits o a través de la seu electrònica, accessible al web paiporta.es/nueva-sede-electronica. El consistori també suspén la cessió d’espais municipals per a entitats externes fins a nova ordre.

En la trobada de seguiment del govern sobre la incidència del coronavirus s’ha analitzat també la problemàtica plantejada per les comissions falleres i la Junta Local Fallera en la reunió celebrada dimecres, referents a les dificultats derivades de l’ajornament de les festes.

L’Ajuntament informarà puntualment de qualsevol novetat i manté la coordinació diària entre totes les regidories per tal de fer front a les conseqüències de coronavirus Covid-19.

Així mateix, recorda les recomanacions de les autoritats sanitàries competents, en el sentit que és fonamental mantindre una higiene rigorosa i continuada de les mans, d’evitar riscos per a les persones majors o grups de població vulnerables, i de telefonar al número gratuït 900 300 555 en cas d’haver visitat una zona de risc o haver estat en contacte amb persones que hi hagen estat i presenten símptomes com febra, tos seca o dificultats per a respirar.

Per últim, l’equip de govern de Paiporta reitera la petició a la població que només s’informe a través de canals oficials i no difonga notícies falses que provoquen una alarma social innecessària i perillosa.

Comenta la notícia