Paiporta s’implica en la cultura de la Pau i els ODS amb la projecció del documental ‘Els Fils del Tauler’

L’Auditori Municipal de Paiporta ha acollit aquesta setmana la projecció del documental “Els Fils del Tauler”.

L’activitat ha estat promoguda per la Regidoria d’Educació juntament amb el Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de València.

La projecció i posterior taula redona anva dirigida especialment a l’alumnat dels cursos formatius del Centre de Formació de Persones Adultes de Paiporta, que han pogut conéixer a través d’aquest documental la realitat vital de moltes persones que han patit les conseqüències més nefastes i brutals de conflictes bèl·lics i armats, la violència massiva organitzada i altre tipus d’abusos similars.

“És fonamental aprendre del passat i no tornar a repetir errades que han conduït a grans guerres i repressió, explorar les causes que les produïren i conéixer les mirares i vivències de totes aquestes persones afectades arreu del món i al llarg de la nostra història”, ha manifestat el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez.

La trobada ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín; el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez; el director del documental, Josep Gayà; la refugiada colombiana Claudia García Giraldo i la refugiada sahrauí Lemadla Kori.

En la presentació del documental, l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, va afirmar que “ens trobem en un encreuament de camins, en un moment crític, i hem de prendre una direcció en molts temes, hem de ser protagonistes de les grans decisions i tindre molt clar l’objectiu d’un món més just, solidari, sostenible i en pau”, al temps que va posar en valor com “el documental mostra que hi ha un fil de lluita per la justícia que travessa l’espai i el temps, trenca fronteres i uneix persones en la batalla més important, la de la vida contra la mort”.

‘Els Fils del Tauler’ són les històries de Francisco o de Luis, a Guernica; però també les d’altres moltes persones que han patit el conflicte al món: a Hiroshima, Iraq, Colòmbia, el Sàhara… Totes aquestes realitats ens parlen del greu perill i amenaça que encara continuen suposant els conflictes, l’accés limitat a la justícia o unes institucions dèbils per al desenvolupament sostenible.

Per això, l’objectiu del projecte és acostar a municipis de la província València, i més concretament a Paiporta, la cultura de la Pau, finalitat de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 16. “Des de la Regidoria d’Educació continuarem treballant per impartir eixa cultura de la Pau tan important entre els nostres joves, xiquets i xiquetes”, ha conclòs el regidor.

Deixa el teu comentari