Participen 85 persones en el programa d’itineraris d’inserció sociolaboral

L’Ajuntament de Meliana finalitzarà aquest mes la quarta edició del Programa d’Itineraris Integrats d’Inserció Sociolaboral en què estan participant 85 persones de Meliana en situació de risc o d’exclusió social en coordinació amb el Departament de Serveis Socials.

Com recorda la regidora de Serveis Socials, Marta Valero: “des de l’àrea continuem treballant per a oferir recursos i ferramentes que faciliten la inserció en un sentit ampli”. Així, es fa una orientació individualitzada, hi ha classes de castellà tant individuals com grupals, o s’han fet tallers de competències personals i digitals. A més, incideix la regidora: “també s’han realitzat cursos específics que obrin la porta a un ventall ampli de llocs de treball”. En aquest sentit, s’ha organitzat formació externa per a l’obtenció de carnets professionals, com ara el de conductor de carretó de forca o bouet o el de manipulador d’aliments. De la mateixa manera, un grup de participants ha obtingut l’habilitació per a treballar com a monitors/res de menjador escolar. També s’ha facilitat l’obtenció del carnet de conducció a algunes persones.

Es tracta de la quarta edició consecutiva del programa que compta amb una subvenció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de 133.928,56 €. Es tracta d’un programa cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020. El programa s’ha realitzat a les instal·lacions de l’Escola de Persones Adultes (EPA) de Meliana i l’equip que l’ha fet possible està integrat per huit professionals: una directora del programa, quatre tècniques en orientació laboral, una auxiliar administrativa i les dos professores de castellà per a persones immigrades.

Deixa el teu comentari