Patrimoni Cultural instal·la el tercer panell commemoratiu del cultiu de la taronja a Alzira en la plaça Corbeil Essonnes

S’ha instal·lat el tercer i últim panell commemoratiu dels 500 anys del cultiu del taronger a la ciutat d’Alzira. Un plafó ceràmic que representa dos llauradors arreplegant taronges del camp per a ser transportades en carro fins a un magatzem, amb la inscripció “Alzira i la taronja, 1517-2017”.

La ubicació escollida ha sigut la plaça de Corbeil Essonnes, “un lloc amb molta visibilitat, ja que està situada en l’entrada principal a la ciutat”, ha declarat Isabel Aguilar, regidora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament d’Alzira. 

Amb esta col·locació es completa la trilogia iniciada al maig del 2018, arran d’instal·lar el primer dels panells en l’avinguda dels Sants Patrons, a l’altura de la parada de taxis i amb una imatge de l’antic pont de Sant Bernat acompanyada pel lema “Alzira. Origen, pàtria i llotja de la taronja i el seu comerç. 1517-2017”. El segon dels retaules ceràmics s’ubicà en el parc Pere Crespí, a l’octubre del 2018, dedicat a les dones que treballaven manipulant les taronges en el magatzem per a l’exportació, i amb la mateixa inscripció que l’anterior. 

“Alzira rendix així homenatge a totes i tots als que al llarg de 500 anys han dedicat la seua vida al cultiu de la taronja, una pràctica arrelada a la nostra ciutat al llarg de segles, i encara que en l’actualitat ja no siga el principal motor de l’economia local ha sigut determinant al llarg de la història, per això mereix un homenatge permanent amb la instal·lació d’estos tres panells que a més passen a formar part del patrimoni cultural de la nostra ciutat”, segons la regidora.      

El ceramista local Xavier Claur ha sigut l’encarregat de realitzat els tres panells que contribuïxen a difondre als veïns i visitants la rellevància d’Alzira en el cultiu del taronger, la qual cosa té el seu precedent en les dècades dels 60 i 70 quan a l’entrada de la població s’anunciava l’important lligam de la taronja amb la ciutat.

Deixa el teu comentari