Personal investigador valencià monitora de continu la COVID- 19 a la recerca de mutacions que alteren la seua capacitat d’infectar o la seua resistència a les vacunes

L’equip ha rebut 10.000 mostres procedents d’hospitals de tota Espanya i ja ha aconseguit més de 5.000 seqüenciacions

De moment, no s’ha detectat la variant britànica

Investigadors i investigadores valencians monitoren de manera permanent el virus SARS-CoV-2, causant de la COVID-19, a la recerca de mutacions que modifiquen la seua virulència, la seua capacitat d’infectar a les persones o la seua resistència davant les vacunes. 

En aqueix sentit, han rebut 10.000 mostres procedents d’hospitals de tota Espanya i ja han aconseguit més de 5.000 seqüenciacions del genoma del virus. 

El grup de treball està liderat per especialistes de la Fundació Fisabio i de l’Institut de Biomedicina de València del Consell Superior d’Investigacions Científiques, que treballen al costat de professionals de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes, també del CSIC, i de la Universitat de València. Aquest personal expert col·labora amb més de 40 unitats de microbiologia clínica d’hospitals de tota Espanya i centres de seqüenciació per a monitorar de forma continuada l’evolució del virus al nostre país.

De moment, els equips valencians no han detectat a Espanya la variant britànica, a la qual s’atribueix una major capacitat de transmissió, però no una major gravetat de la malaltia.

La col·laboració científica és la que ha possibilitat la troballa de la variant de Regne Unit que, segons dades preliminars, es transmet amb més facilitat, però no és més mortal ni provoca una forma més greu de la malaltia o redueix l’eficàcia de les vacunes.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.