El Peset debat en unes jornades com millorar la promoció de la salut sexual i reproductiva a la Comunitat

El Departament de Salut de València-Doctor Peset ha inaugurat aquest dijous la seua tercera edició de les Jornades Dia Mundial de la Anticoncepción, una trobada que es perllonga durant dos dies i que coincideix amb la celebració d’aquesta data que pretén sensibilitzar a la població i difondre informació sobre sexualitat i reproducció.

Les jornades han reunit a més d’un centenar de professionals de diferents especialitats (salut sexual i reproductiva, psicologia, obstetrícia, ginecologia, epidemiologia, infermeria, farmàcia i residents de ginecologia, medicina familiar i comunitària, psicologia clínica i medicina preventiva) en el centre de salut de Natzaret (València) per a debatre i reflexionar sobre com millorar la promoció de la salut sexual i reproductiva que es realitza en els centres sanitaris de la Comunitat Valenciana.

“La xarxa de Centres de Salut Sexual i Reproductiva de la nostra Comunitat és única en l’estat espanyol. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública disposa de més de 70 centres distribuïts per tota la geografia que treballen per a millorar la salut sexual i reproductiva de la població valenciana i hem de difondre tota la labor assistencial que realitzen”, ha assenyalat Marian Obiol, ginecòloga del Centre de Salut Sexual i Reproductiva Font Sant Luis de València i organitzadora de les jornades.

L’activitat d’aquests centres públics inclou l’assessorament i instauració de mètodes anticonceptius (com el DIU o els implants), garbellat de càncer de cérvix, diagnòstic i tractament d’infeccions de transmissió sexual, consulta preconcepcional, estudi inicial d’esterilitat, valoració i derivació de sol·licituds d’interrupció voluntària d’embaràs, diagnòstic i tractament de les disfuncions sexuals, programes d’educació sexual i reproductiva a diferents col·lectius, i garbellat de la violència de gènere.

“Aquesta edició les jornades porten per lema Travessant l’espill de la Salut Sexual i Reproductiva amb l’objectiu de convidar a tots els participants a creuar la línia, compartir experiències i contribuir a augmentar els nostres coneixements”, ha explicat Obiol.

Posada al dia

La primera jornada d’aquesta trobada organitzada pel Departament de Salut de València-Doctor Peset i afavorit per la Societat d’Obstetrícia i Ginecologia de la Comunitat Valenciana (SOGCV) ha estat dedicada a una posada al dia teòrica de temes com el DIU hormonal, implants anticonceptius, violència de gènere en dones amb interrupcions voluntàries d’embaràs de repetició o salut sexual després de la maternitat.

També s’han realitzat diversos tallers pràctics sobre inserció-retirada d’implants, inserció de DIU, infeccions de transmissió sexual o com parlar de sexe en una consulta.

Aquest divendres contínua la jornada amb quatre taules redones i una conferència magistral del doctor Antonio Salazar, epidemiòleg del Centre de Salut Pública de València, que aborda les infeccions de transmissió sexual a la Comunitat Valenciana des d’un punt de vista epidemiològic.

La primera de les taules redones està dedicada a la consulta preconcepcional i a les recomanacions perquè les dones cerquen embaràs en les millors condicions de salut. La segona taula se centra en les opcions anticonceptives actuals i els beneficis dels anticonceptius per a la salut de la dona més enllà d’evitar l’embaràs.

Altres dues taules redones aborden, d’una banda, les patologies del tracte genital inferior, amb referència als resultats de la vacunació contra el papil·loma i els nous protocols en el garbellat del càncer de cérvix, i, per una altra, els avanços en el camp del diagnòstic i tractament de l’esterilitat i com aplicar-los en la consulta diària.

Deixa el teu comentari