Picassent acull una xarrada informativa sobre el projecte Erasmus + europeu

Viatjar, aprendre, treballar i compartir són els objectius d’esta iniciativa europea que s’ha donat a conéixer al col·lectiu jove del municipi en una xarrada informativa que ha tingut lloc a la Casa Jove La Torta

Erasmus+ és un programa de la Unió Europea que pretén recolzar l’educació, la formació i l’esport entre la joventut i que els brinda una gran oportunitat  per estudiar, formar-se i adquirir experiència a l’estranger. 

Per este motiu, l’Ajuntament, a través de les Regidories de Projectes Europeus, Educació i Joventut, ha organitzat una xarrada que ha tingut lloc a la Casa Jove La Torta i que ha comptat amb la participació d’Enrique Monrabal Ruiz, coordinador de projectes europeus de l’Associació «Amics» així com de joves voluntaris a Croàcia i França, els quals han contat en primera persona les seues experiències en este projecte.

La regidora d’Educació, Belen Bernat, qui també ha estat present durant esta cita formativa, va motivar els i les joves a formar part d’este tipus d’iniciatives subvencionades al 100% per la Unió Europea. «A nivell municipal ja tenim confeccionada una llista de persones que volen participar. Així, els donarem a conéixer les possibilitats que existeixen en les 3 modalitats de l’Erasmus +», ha manifestat Bernat.

Per la seua part, l’alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, afirma que «Ara, des del consistori, volem adherir-nos a la base de dades europea perquè la joventut del nostre municipi, aquelles i aquells que ja s’han adherit i els qui puguen fer-ho en el futur, puguen participar d’este tipus d’iniciatives tan enriquidores per a la seua experiència personal i professional».

Qualsevol persona que estiga interessada en participar-hi pot sol·licitar informació a través del correu electrònic educacio@picassent.es

Recordem que, el programa Erasmus + ofereix tres modalitats:

-Intercanvis juvenils, de 13 a 30 anys, que permet treballar un tema en concret a qualsevol ciutat europea. 

-Cursos de formació per a professionals que treballen amb joves ( a partir de 18 anys i sense límit d’edat).

-Voluntariat europeu ( de 18 a 30 anys), que ofereix la possibilitat de treballar amb una associació europea d’acord amb el tema triat prèviament.

Comenta la notícia