Picassent celebra el Dia mundial de la Infància

Picassent va rebre l’any 2018 el segell de reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància, una distinció d’UNICEF que li va ser concedida per posar en valor el treball del Consistori en favor dels drets de la infància i l’adolescència. 

I precisament esta setmana, amb motiu de la celebració hui 20 de novembre del Dia Mundial de la Infància, a Picassent s’han realitzat diverses accions que han comptat amb totes les mesures de seguretat davant la Covid19. Tal i com manifesta la regidora de  l’àrea d’Infància, Raquel Hervás, «La participació i col·laboració dels centres escolars és una peça clau per reivindicar els drets dels infants i conscienciar la població d’esta necessitat». 

Una de les activitats principals ha sigut la realització d’un mural a càrrec de la il·lustradora Iris Serrano, que ja pot contemplar-se a l’entrada del Poliesportiu municipal i que ha comptat amb la participació de l’alumnat de 4t de primària dels centres educatius del municipi. Una estampa acolorida que ha pretés generar una dinàmica també entorn els drets de la Infància.

També cada nit, i des de dilluns 16 de novembre, l’edifici de l’Ajuntament ha estat il·luminat de blau per visibilitzar que Picassent és una Ciutat Amiga de la Infància. Una llegenda que també consta en els diferents cartells ubicats ja en alguns punts de la població que anuncien i deixen constància d’este reconeixement d’Unicef per a la localitat.  

Els carrers, les places i les avingudes també han sigut l’epicentre de les accions i l’altaveu des d’on s’han escoltat els missatges relacionats amb el contingut del Manifest elaborat pel Consell de la Infància mitjançant la «Bicicleta de la Infància» qui ha recorregut durant dos dies el municipi. 

A més, el Consell és qui té ara la veu i demà dissabte participarà, de manera telemàtica, en la Trobada de Consells de la Infància de la Comunitat Valenciana, una cita que té com a eix principal fer reflexionar els infants sobre qüestions i propostes per fer d’este món un lloc millor. 

Deixa el teu comentari