Picassent invertix més de 20.000 euros en el manteniment i l’adequació dels centres escolars

El col·legi Sant Ignasi de Loiola requerix més intervencions quan finalitzen les classes

La Regidoria de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Picassent continua treballant de manera intensa durant les vacances per tal de fer la posada a punt dels centres escolars de la localitat. Es tracta de tasques de manteniment i adequació dels col·legis del poble necessàries abans de començar el període lectiu.

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Belén Bernat, ha destacat que és el moment més adient per tal d’escometre els treballs que no són tan urgents i poden esperar a les vacances escolars. D’esta manera, es destinen més de 20.000 euros als col·legis Príncep d’Espanya, Mare de Déu de Vallivana i Sant Ignasi de Loiola. En concret, s’està treballant de manera més important a este últim, ja que es tracta de les instal·lacions més antigues i necessiten una major inversió.

En concret, en Sant Ignasi s’està ampliant la solera, arreglant les escales, renovant els escalons trencats i la part del paviment de rodenox. Alhora, es cuida l’entorn dels arbres, atés que les arrels alcen el terra. Mentrestant, pel que fa a la Vallivana i al Príncep d’Espanya, es treballa en qüestions puntuals i menors com ara persianes que no funcionen, treballs als banys i de fusteria.

Bernat recorda que està prevista una inversió del Pla Edificant de prop de 9 milions d’euros, 2,3 milions dels quals ja van estar aprovats a la darrera sessió plenària, celebrada el mes de juliol. Pel que fa a les primeres inversions, en el Príncep d’Espanya consistix a l’adequació del pati exterior, la dotació d’un nou parc infantil amb una estructura auxiliar d’ombratge, mobiliari i equipaments d’urbanització, la substitució del tancat que separa la zona d’aparcament i el pati i també la zona de jocs de les aules d’infantil, entre d’altres per un import global de 82.692,60 €. Per altra banda la inversió prevista al Mare de Déu de Vallivana ascendix a 214.937,11 € que aniran destinats a l’aïllament del sostre del menjador, el canvi de paviment del gimnàs, l’adaptació i renovació del joc del pati d’infantil, l’espai de consergeria, l’accessibilitat i la seguretat en l’entrada al col·legi, entre d’altres.

El Pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permet que els Ajuntaments se sumen al programa en la tramitació d’expedients per a les actuacions prioritàries. Una vegada rebudes i aprovades oficialment les competències de la Conselleria per poder emprendre les citades actuacions, s’iniciaran els procediments de concurs i licitació de les diverses obres.

Deixa el teu comentari