Picassent presenta el Pla Estratègic de Mobilitat per una nova normalitat més segura

El regidor de Seguretat Ciutadana, Salvador Morató ha presentat este matí a l’alcaldessa el Pla Estratègic Municipal de Mobilitat en la nova normalitat, el qual, inclou les mesures adoptades en esta matèria en el context de la pandèmia del Covid-19

L’Ajuntament de Picassent, conscient de la importància de garantir desplaçaments segurs davant el risc de nous contagis del coronavirus i, a més, aconseguir que el municipi siga cada dia més respectuós amb el medi ambient, amb la publicació del Pla Estratègic Municipal de Mobilitat pretén sensibilitzar a la població de que la prudència acompanyada del respecte a les recomanacions municipals són una de les millors maneres de combatre esta malaltia que ha posat cap per avall la nostra realitat.

“Després de més de 3 mesos d’estat d’alarma amb les seues corresponents fases de desescalada, a Picassent volem fer les coses bé i garantir la salut i la seguretat de la ciutadania, per això hem posat en marxa diverses mesures, entre elles, la peatonalització temporal dels carrers i també les senyalitzacions de direcció en les voreres”, afirma el regidor de Seguretat Ciutadana, Salvador Morató.

Tot i que al municipi des de fa anys amb la publicació del PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible)  s’està treballant en la reorganització de l’espai públic donant prioritat als vianants, una de les línies principals de les iniciatives portades a terme és la priorització dels desplaçaments a peu amb la circulació, sempre que siga possible, per la pròpia dreta. Així mateix, s’han establit uns horaris en els quals determinats carrers de la població ubicats en distintes zones – la zona Nord, zona Sud i el mercat i els seus voltants- estaran tallats al trànsit de vehicles. Llocs en les quals, aprofitant les vesprades de cap de setmana, tenen lloc activitats culturals i lúdiques.

“El mesos de confinament s’han fet molt llargs i vull agrair als veïns i les veïnes de Picassent  el bon comportament i el respecte a les estrictes restriccions de mobilitat dictades pel ministeri de Sanitat. Gràcies a estes actuacions responsables hem aconseguit ser un dels pobles amb menor incidència del Covid-19. Però ara, no cal confiar-se i hem de continuar sent prudents i actuar amb responsabilitat”, afirma l’alcaldessa, Conxa García 

El Pla Estratègic de Mobilitat també incideix en la utilització de vehicles més respectuosos amb l’entorn com és la bicicleta, recorda la implementació en la localitat de ciclocarrers i la instal·lació d’aparcabicis en llocs públics i més concorreguts.  En esta línea també, remarca als conductors del vehicles motoritzats l’obligació de respectar els límits de velocitat dins del municipi, a 30 km/h en tot el casc urbà i especialment a 20 km/h en els carrers al voltant de zones escolars i parcs. 

A més, Picassent compta amb una xarxa de rutes biosaludables, carrils bici perimetrals i itineraris peatonals de connexió entre el municipi i nuclis urbans dels voltants, com és el barri de l’Omet o la Urbanització Tancat de l’Alter, tot amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni natural del municipi i disfrutar d’uns passejos i desplaçaments saludables.

Deixa el teu comentari