Picassent s’integra en la Xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere

La Xarxa, iniciativa de l’àrea d’Igualtat de la Diputació de València, compta amb 49 localitats d’11 comarques de la província. A l’acte de constitució va estar present la regidora d’Igualtat, Belén Bernat, com a representant de l’Ajuntament de Picassent.

Aconseguir una acció més eficaç en la prevenció, detecció i eliminació de qualsevol forma de violència contra les dones, així com possibilitar una acció coordinada i transversal que assegure una resposta eficaç, ràpida i homogènia a l’hora d’intervenir amb dones víctimes de maltractaments, és el principal objectiu que es pretén amb la creació de la xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere, una plataforma intermunicipal de la que Picassent ja és membre fundador, junt a altres pobles de la província. L’assemblea general constituent de la xarxa tingué lloc recentment al saló de Plens de la Diputació de València, on es van congregar els 49 ajuntaments integrants i en ella estigué present la regidora d’Igualtat, Belén Bernat, qui ha valorat “de forma molt positiva la creació d’esta xarxa per compartir experiències, donar-nos suport i millorar l’atenció a les dones víctimes de la violencia”.

El fet de sumar-se a esta iniciativa a Picassent li suposa l’accés a una aportació econòmica per combatre esta xacra social, així com també formació per als policies locals i personal tècnic municipal en matèria de violència de gènere. Enguany, segons la diputada d’Igualtat, Isabel Garcia, hi haurà una ajuda global de 200.000 euros que es repartirà entre els municipis de la xarxa. “Les ajudes econòmiques previstes per als membres, de segur que ens permetran millorar i augmentar les nostres accions i treball en matèria de violència de gènere”, conclou la regidora Belén Bernat.

En esta línia, la finalitat de la Xarxa és garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés als recursos de prevenció i atenció a la violència de gènere, i així, a través de les institucions publiques, aconseguir millorar la qualitat de vida de les dones i dels fills i filles que han patit o pateixen violència de gènere perquè “es important abordar esta problemàtica d’una manera integral donant resposta a les necessitats especifiques de les víctimes”, afirma l’alcaldessa, Conxa Garcia.

La constitució de la Xarxa de Municipis protegits contra la violència de gènere s’emmarca com a acció dins l’objectiu de la Diputació de València de donar suport als Ajuntaments, les associacions i col·lectius en la promoció de la igualtat i en la lluita contra la violència masclista.

Deixa el teu comentari