Pla: “La Ribera Alta és un exemple de l’aposta del Consell per la Sanitat pública i de qualitat per a tota la ciutadania”

La directora general d’Eficiència i Règim Econòmic de Sanitat destaca que el Pressupost de la Generalitat per a 2019 destina 22’7 milions d’euros en polítiques socials per a la comarca

La directora general d’Eficiència i Règim Econòmic de la Conselleria de Sanitat, Carmelina Pla, ha participat aquest dimarts a Alberic en un acte per a explicar els pressupostos del Consell per a 2019 i fer balanç dels tres anys de govern en la Comunitat al costat de la diputada en Les Corts i secretària de Justícia Social del PSPV-PSOE, Concha Andrés, i la tinent d’alcalde d’Alberic, Rosario Lázaro. “La Ribera Alta és un exemple de l’aposta del Consell per la sanitat pública i de qualitat per a tota la ciutadania”, ha explicat Pla.

La directora general ha posat en valor la recuperació de l’Hospital de la Ribera per a la sanitat pública i ha exposat que en 2019, el Pressupost de la Generalitat destinarà 22’7 milions d’euros en polítiques socials. “Això significa que cada dia la Generalitat inverteix a la comarca prop de 62.000 euros en sanitat, educació, ocupació, igualtat, habitatge i polítiques inclusives”, ha expressat Pla. Entre aquestes inversions, ha destacat que a Alberic es destinaran 35.000 euros per a l’ampliació del Centre de Salut d’Alberic dins del Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries de la Generalitat.

“Els Pressupostos de la Generalitat per a 2019 suposen la consolidació del nou model social pel qual està treballant aquest Consell”, ha assenyalat Concha Andrés. La diputada en Les Corts i secretària de Justícia Social del PSPV-PSOE ha recordat que des de 2015 “el principal objectiu del govern valencià ha sigut recuperar drets per a una ciutadania que venia d’estar maltractada per les retallades del PP”. Andrés ha destacat així mesurades com l’aprovació de la renda valenciana d’inclusió, la fi del copagament sanitari, la universalització de la sanitat o l’augment de les ajudes per al lloguer social d’habitatge.

Per a la parlamentària del Grup Socialista, “l’aposta política clara de l’Acord del Botànic ha permés en aquests tres anys recuperar molt del perdut i consolidar l’Estat de Benestar Social”. Així, ha afegit que les dades secunden les polítiques posades en marxa amb l’impuls en l’atenció a les més de 70.000 persones dependents, els 1’5 milions de xiquets i xiquetes que ja no paguen llibres de text o les 200.000 persones més treballant respecte a 2015.

Deixa el teu comentari