Poesia amb veu de dona a Paiporta

L’alumnat dels IES Andreu Alfaro i La Sénia presenten el llibre ‘Vetlada poètica en femení’, una recopilació dels versos de la literatura escrita per dones editada per la Regidoria d’Igualtat

El Museu de la Rajoleria acull aquest dimecres un nou acte de les celebracions del 8 de Març, Dia de la Dona, a Paiporta. A partir de les 19.00 hores es presenta el llibre ‘Vetlada poètica en femení’, que recopila versos escrits per dones al llarg de la història de la literatura. La tria ha corregut a càrrec de l’alumnat dels IES Andreu Alfaro i La Sénia, que recitaran alguns dels poemes en la presentació. La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Paiporta ha editat el llibre.

Després d’aquest acte, s’inaugurarà l’exposició ‘Pioneres del feminisme en Espanya’, elaborada pel col·lectiu Dones en Acció, que ja ha exposat a l’Ajuntament de Paiporta mostres destacades com les de dones de la història de l’art i dones científiques. La mostra es podrà visitar al Museu de la Rajoleria fins al pròxim 28 de març.

Els actes pel 8 de Març varen començar amb el recreo-cross de la dona, aquest divendres, amb la participació de més de 300 dones paiportines, que es varen reunir amb altres dones de la comarca a Picanya.

Per a la joventut, dins d’aquestes celebració del Dia de la Dona, hi ha preparat un taller de pòsters, al poliesportiu, el dia 5 de març. L’activitat forma part de l’Agenda Jove d’Hivern i va dirigida preferentment a joves entre 12 i 30 anys. La inscripció es pot formalitzar al propi poliesportiu municipal.

Per al 6 de març es reserva l’acte institucional a l’esplanada de l’Ajuntament al migdia, mentre que de vesprada es lliuraran els premis Carolina Planells Contra la Violència de Gènere de Narrativa Curta, a L’Auditori, a les 19.00 hores, acte que anirà acompanyat pel monòleg ‘Bye, bye feminity’, de Mage Arnal. Al dia següent, 7 de març, també a L’Auditori hi ha programat l’espectacle musical ‘Sobrepassades’.

Paiporta acollirà també una sessió del projecte ‘Supera-t’, de la primera pilot de l’Armada Espanyola, Patricia Campos. L’activitat tindrà lloc el dia 11 de març a les 18.00 hores al poliesportiu municipal, i anirà seguida d’un partit de futbol, a les 19.30 hores. Per al dia 23 del mateix mes, hi ha programada una classe oberta del Grup de Teatre, Dones i Feminisme, a les 18.00 hores, a l’Espai Paiporta Conviu.

El 25 de març tindrà lloc l’habitual minut de silenci de cada últim dimecres de mes a l’esplanada de l’Ajuntament (12.00 hores) i, de vesprada, es projectarà el documental ‘Mares de llet’, en una activitat organitzada de manera conjunta amb l’Associació Amamanta, a les 18.30 hores, a L’Auditori Municipal. L’acte comptarà amb ludoteca coeducativa per a xiquetes i xiquets de 4 a 11 anys.

Per últim, el 24 d’abril hi ha programada una ruta d’art urbà feminista per València a càrrec de Silvia Maiques Samarra, arquitecta de l’Associació Feministes de Carrer. Les inscripcions es poden formalitzar via correu electrònica, a l’adreça igualtat@paiporta.es.

Comenta la notícia