La Policia Local realitzarà controls per a assegurar que els vehicles a motor complisquen amb l’ordenança municipal sobre la prevenció de la contaminació acústica.

La Regidoria de Seguretat de l’Ajuntament d’Alberic posarà, en els pròxims dies, a la disposició de la Policia Local, un dispositiu de mesurament acústic, amb la finalitat de poder controlar i avaluar si els vehicles a motor compleixen amb l’ordenança local de prevenció de la contaminació acústica.

Aquesta era una mesura que estava pendent de dur a terme i ha sigut ara, després del període estival, i després de sondejar el malestar generalitzat dels nostres veïns, quan hem decidit atacar aquesta problemàtica, manifesta el Regidor de Seguretat Ciutadana, David García.

Principalment són els ciclomotors que circulen amb tub d’escapament lliure, o danyat, els que més molèsties causen. Per aquest motiu, es durà a terme, en primer lloc, una campanya d’informació perquè tots els usuaris d’aquests vehicles adopten les mesures necessàries per a pal·liar aquestes molèsties. Si després d’aquesta campanya no s’han pres les mesures oportunes, el titular del vehicle podrà ser sancionat en un dels diferents controls que durà a terme la Policia Local.

Els Agents se sotmetran a un curs de formació amb la finalitat de poder fer un ús correcte i professional d’aquest aparell, és a dir, rebran tota la formació necessària per a una bona utilització del sonòmetre.

Aquesta mesura no solament anirà encaminada a disminuir les molèsties dels vehicles a motor, sinó que també servirà per a realitzar les corresponents comprovacions en aquelles activitats que es duguen a terme en la via pública, igual que tots aquells comportaments que alteren o causen molèsties en la convivència ciutadana per motius de contaminació acústica.

La contaminació acústica és una de les molèsties i queixes més significatives transmeses pels ciutadans i l’administració ha de prendre les mesures necessàries per a fer complir, en aquest cas, l’ordenança, i garantir el benestar i la convivència entre els veïns, ha declarat García.

Deixa el teu comentari