Pozuelo conquista el festival de música i cinema de Cullera

Els madrilenys convencen al públic i al jurat, que li atorga la victòria per unanimitat

Unión Musical Pozuelo Alarcón PremioDues de les manifestacions artístiques més universals, la música i el cinema, es van donar de la mà anit en la VII edició del prestigiós Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema ‘Ciutat de Cullera’ – Memorial Rafael Talens Pelló, un esdeveniment que congregà 1.500 persones en els Jardins del Mercat de la ciutat turística i que va dur al més alt a la Unió Musical Puzuelo de Alarcón.

La societat musical s’emportà el primer premi valorat en 4.000 euros en obtindre 345 punts del jurat, que la va proclamar vencedora de forma unànime. Els madrilenys van competir al més alt nivell amb el seu director, el valencià Carlos Herrero Belda. Aconseguiren seduir l’auditori amb el pasdoble «Gloria Ramírez», de l’insigne compositor cullerenc Rafael Talens, i la banda sonora de «Willow», la pel•lícula de Ron Howard amb música de James Horner.

La precisió en la interpretació i la sincronització amb les imatges del film que es projectaven sobre l’escenari van ser factors decisius per al triomf final, que el públic va aplaudir fortament.

En segon lloc va quedar l’Ateneu Musical ‘La Lira’ de Corbera, entitat que obtingué 326 punts i 2.000 euros per la seua interpretació, sota la batuta de Samuel Pérez Ortega, del pasdoble «Rafael Mauricio», de Talens, i la BSO «ET. Aventures en la terra», el conegut film d’Steven Spilberg la música del qual és autor John Williams.

Finalment, la tercera posició va ser per a la Societat Artístic Musical ‘El Valle’ de Càrcer. A les ordres del director Juan Carlos Sempere Bomboí va apostar pel pasdoble «Dunia Piris» —dama ceciliana present en el certamen d’ahir—, també de Rafael Talens. Posteriorment, van interpretar la banda sonora de la saga «Star Wars», la producció de fama mundial de George Lucas amb música també de John Williams. El jurat li va atorgar 306 punts i un premi de 1.000 euros.

Fora de concurs, fou el torn per a la Banda Juvenil de la Societat Instructiva Musical Santa Cecilia de Cullera amb el seu director, Enrique Sapiña García. Els cullerencs van amenitzar l’espera per conéixer el veredicte del jurat amb un complet espectacle en el qual van estar acompanyats sobre l’escenari pel Grup Artístic de l’entitat. Van escollir per al seu repertori el pasdoble «Paquita y Nieves», de Talens i les bandes sonores «The Lord of the rings» i el musical «The sound of music» (Somriures i llàgrimes).

El jurat qualificador d’esta edició va estar presidit pel músic internacional i guanyador d’un Grammy José De Eusebio, a qui van acompanyar en qualitat de vocals Carlos Garcés, director titular de la SMI Santa Cecilia de Cullera i Hugo Chinesta, director de la Lira d’Alfarp i La Tropical de Benigànim.

L’alcalde, Jordi Mayor; la regidora d’Activitats Musicals, Sílvia Roca i el president de la SMI Santa Cecilia de Cullera, Francisco Rico, van lliurar els premis als participants.

L’atractiu del certamen estreba no solament en la qualitat de les interpretacions musicals, sinó també en la seua idiosincràsia, ja que les actuacions es combinen amb projeccions audiovisuals de les pel•lícules escollides. Este festival és únic a Espanya i constituïx un esdeveniment únic en la seua categoria.

L’Ajuntament de Cullera, a través de la regidoria d’Activitats Musicals, en el seu suport constant a la música de bandes tan arrelada en la ciutat, organitza estet certamen musical que servix no solament per a acostar als assistents les bandes sonores de la cinematografia internacional sinó també des de fa tres anys per a retre homenatge a l’insigne músic i compositor local Rafael Talens, ànima d’este certamen fins a la seua defunció.

Amb este esdeveniment de caràcter nacional s’aconseguix atraure nous visitants a la ciutat, nacionals i internacionals, amb l’objectiu de fomentar l’augment, diversificació i millora de l’oferta turística complementària al sol i platja tradicionals.

Deixa el teu comentari