PP de Torrent: Bastidas i Folgado visiten l’Economat Mare de Déu del Pòpul de Càritas a Torrent

Folgado: “des del PP de Torrent sol·licitarem com a esmena al pressupost municipal de 2021 que s’incremente la consignació a Càritas, per la labor social que està realitzant en aquests moments, duplicant a les famílies que atenen des de l’inici de la pandèmia”

Bastidas: “des del PP en Les Corts hem presentat una esmena perquè s’incremente el pressupost destinat al Tercer Sector Social en 26 milions d’euros, entre els quals es trobaria Càritas”.

El Partit Popular va visitar ahir l’Economat Mare de Déu del Pòpul, integrat per les Càritas parroquials de quatre parròquies de la ciutat de Torrent. La Portaveu del PP a Torrent, Amparo Folgado va acudir acompanyada de la Diputada Autonòmica i Secretària General del PP a la província de València, Elena Bastidas.

Els responsables del projecte els van explicar el funcionament de l’Economat que atén mensualment en aquests moments a 430 famílies de la ciutat de Torrent, la qual cosa representa a 1.441 veïns d’aquestes quatre parròquies, amb escassos recursos. Integrat per voluntaris i en total coordinació amb les parròquies, un dels objectius del centre és facilitar a aquestes famílies l’accés als béns de primera necessitat, de manera digna i a un cost molt reduït.

La portaveu dels populars a Torrent, va mostrar tot el suport del seu grup municipal a aquest projecte social de l’Església Catòlica a Torrent i va afirmar que “és destacable la labor que els voluntaris realitzen cada setmana i el fet que funcione d’una forma que dignifica a les persones que es troben en una situació de dificultat econòmica”, per la qual cosa va anunciar que “des del PP de Torrent sol·licitarem com a esmena al pressupost municipal de 2021 que s’incremente la consignació a Càritas, per la labor social que està realitzant en aquests moments, duplicant a les famílies que atenen des de l’inici de la pandèmia”.

Per part seua, Bastidas també va subratllar que “el treball que realitza Càritas sempre, però sobretot en aquests moments i en tot el territori de la Comunitat Valenciana és titànic”, per això, va assenyalar que “des del PP en Les Corts hem presentat una esmena perquè s’incremente el pressupost destinat al Tercer Sector Social en 26 milions d’euros, entre els quals es trobaria Càritas”.

L’Economat Mare de Déu del Pòpul va obrir les seues portes l’any 2016 i està format per les Càritas parroquials de l’Asunción, San José, Sant Lluís Bertrán i Ntra. Sra. del Bon Consell. Les famílies que acudeixen a comprar a l’economat passen primer per un procés d’acolliment, on els especialistes valoren la seua situació. Els usuaris d’aquest centre, paguen només la meitat del cost dels aliments i productes de primera necessitat, assumint Càritas la resta del cost.

Des de l’Economat assenyalen que des de l’inici de la pandèmia s’han duplicat les famílies que atenen. També apunten que gràcies a la labor dels voluntaris i a les donacions de la societat torrentina, associacions, institucions i fins a una carrera virtual, han pogut cobrir la despesa que suposa tindre obert cada setmana i atendre tantes famílies.

Deixa el teu comentari