El PP demana la declaració de Zona afectada per emergència de protecció civil per a agilitar les ajudes

La presidenta del *PPCV Isabel Bonig assenyala que “ara cal recolzar als afectats i després estudiar mesures perquè açò no torne a ocórrer”

10. agost. 2018.- La Presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha assenyalat que el PP va a demanar declarar l’àrea de l’incendi com a zona afectada per emergència de protecció civil per a agilitar les ajudes i actuacions.

Bonig ha mantingut aquest matí una reunió de treball en la seu del PPCV amb el portaveu del Grup Popular en el Senat, Ignacio Cosidó, i amb els senadors de la Comunitat Valenciana en les quals s’han plantejat diverses actuacions en la Cambra alta després de l’incendi de Llutxent.

La líder popular ha reiterat el respatler i solidaritat del PP a tots els efectius que han participat en les labors d’extinció de l’incendi que ha afectat a diversos municipis de la Safor i la Vall d’Albaida. “Hi ha hagut una ràpida resposta del PP a nivell nacional davant uns esdeveniments ja controlats però que ens tenen molt preocupats pel dany ecològic i en la població que produeix. La ràpida reacció és important i anem a actuar en el Congrés, en el Senat i a la Comunitat Valenciana per a agilitar com més prompte millor el procés administratiu d’ajudes i mesures. Ara, una vegada apagat el foc i controlat, cap ara ocupar-se que les persones puguen com més prompte millor tornar als seus domicilis i les infraestructures danyades”.

En aquest sentit, la presidenta regional ha indicat que “hem donat ordre expressa als nostres alcaldes i portaveus dels municipis afectats de no fer política i posar-se a l’ordre del centre de coordinació. No tot val en política. Davant un tema com el dels incendis no cal fer demagògia. Aquesta actitud responsable contrasta amb alguns tuits del passat de la senyora Oltra, de Compromís i PSPV que, en incendis anteriors amb el PP governant, es dedicaven a incendiar les xarxes i demanaven responsabilitats polítiques en ple incendi. Ara cal apagar l’incendi, controlar-ho, recolzar a la gent material i anímicamente, i ja hi haurà temps per a estudiar mesures perquè açò no torne a ocórrer”.

Política seriosa de prevenció

Isabel Bonig ha assenyalat que “és el moment de dur a terme una política seriosa de prevenció. En el debat de política general de l’any passat li vaig proposar a Puig un Pla de gestió de forestal de la Comunitat Valenciana que no va acceptar. Avui les nostres muntanyes són un polvorí. O fem un pla seriós i rigorós, de col·laboració públic-privada, no solament amb les ajudes de l’administració, de gestió integral i sostenible de les muntanyes, o si no anem a tenir un problema molt greu, governe qui governe. Nosaltres tenim fet aqueix pla i està a la disposició del PSPV perquè al president Puig sí li he vist allí però a la vicepresidenta no se li ha vist ni llegit gens”.

La responsable popular ha manifestat que “nosaltres volem ajudar, però cal actuar. Espere que aqueix ple extraordinari del Consell anunciat es plantege com més prompte millor, perquè ací cal prendre mesures doncs la prevenció és competència de la Generalitat. Estem disposats a treballar i ajudar perquè portem tres anys reunint-nos amb tot el sector forestal que reclama una gestió integral dels boscos i muntanyes valencianes que en aquests moments no s’està produint”.

El Grup Popular ha registrat en el Senat una moció en la qual s’insta al govern al fet que declare l’àrea afectada per l’incendi com a zona afectada per una emergència de protecció civil, la qual cosa dóna opció a determinades ajudes i mesures per a la seua recuperació. Se sol·licita que es faça amb caràcter urgent per a poder percebre com més prompte millor les ajudes i les mesures de regeneració de la zona.

Deixa el teu comentari