PP i Cs renuncien a defensar la nostra llengua valenciana i donen suport a la imposició del català a la Comunitat Valenciana

VOX es queda només al seu defensa del valencià amb la seua proposta de recuperar les Normes del Puig i en el seu suport a la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana

Massó “Ens sentim valencians i espanyols. Volem reconstruir el que era València i deixar de ser submisos a la cultura pancatalanista”


El Partit Popular i Ciutadans s’han posat en evidència hui en les Corts Valencianes en renunciar obertament a la nostra llengua valenciana i optar per continuar submisos i donar suport a la imposició del català a la Comunitat Valenciana.


Tant PP com Ciutadans han votat en contra i s’han abstingut en les esmenes presentades per VOX en les quals s’exigia revertir el mal que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) està fent al valencià per a recuperar, amb el que pràcticament ha sigut una esmena a la totalitat a l’AVL, l’autèntic valencià mostrant el seu suport ferm a la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana per a donar suport a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua en la redacció d’una nova normativa de la nostra llengua sobre la base de les Normes del Puig.


Massó ha insistit que el debat de la llengua no està tancat, com sol dir el conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà.


Així mateix, ha afirmat, en contestació al diputat de Podemos Ferrán Martínez, que el principal risc, el principal perill per al valencià és el Botànic. “Si està disminuint l’ús del valencià vol dir que totes les mesures de la Conselleria d’Educació no estan funcionant i quan alguna cosa no funciona el que cal fer és canviar-ho. El Botànic és qui més està perjudicant el valencià”.


Massó ha explicat que VOX proposa “vetlar pel valencià des de la tradició lexicogràfica, la literària, la realitat lingüística genuïna valenciana i la normativització a partir de les Normes del Puig. Però, és l’última frase la que a vosté –referint-se a Ferrán Martínez- no li agrada, a vosté li agraden més les normes imposades pels nacionalistes catalans”.


Una gran regió, l’antic Regne de València, dins d’una gran nació que és Espanya


Així mateix, ha acusat el Botànic d’odiar el valencià: “Vosté diu que nosaltres odiem el valencià. Però ací l’únic odi ix de vostés amb la seua imposició del català. Nosaltres estimem el valencià i volem la seua recuperació, la recuperació de la identitat valenciana. Ens sentim valencians i espanyols. Una gran regió, l’antic Regne de València, dins d’una gran nació que és Espanya. Aqueixa és la nostra postura”.


Deixar se ser submisos a la cultura pancatalanista i reconstruir el que era València


La diputada de VOX per Castelló ha conclòs dient que a curt termini no es podrà modificar l’Estatut d’Autonomia, però sí que es pot, en canvi, “modificar tota la normativa de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua perquè deixe de destruir el que està destruint i puguem reconstruir el que era València; perquè deixem de ser submisos a aqueixa cultura pancatalanista que a vostés tant els agrada”.

Deixa el teu comentari