El PPCV adverteix que en sol quatre mesos “han convertit un centre de referència com La Ribera en una gestió desastrosa”

  • Denúncia que “ha baixat la qualitat assistencial, augmenta la conflictivitat laboral i el cost per als ciutadans”
  • Elena *Bastidas lamenta que es “haja eliminat el circuit ràpid de detecció del càncer de mama que havia atès ja a 300 persones”
  • L’augment de les llistes d’espera un 10% resulta “intolerable” i adverteixen que pot ser pitjor a la volta del període estival

1. agost. 2018.- El coordinador de Política Social del Grup Popular en Els Corts, José Juan Zaplana, ha lamentat avui que als quatre mesos de produir-se la reversió de l’Hospital de la Ribera “han convertit un centre de referència en una gestió desastrosa que està posant en risc la salut dels ciutadans”.

Zaplana s’ha expressat en aquests termes al final de la reunió de treball que ha mantingut amb la sotssecretària regional del *PPCV Elena *Bastidas; Blanca Garrigues, membre de la gestora del PP de la província de València; Antonio de *Saà, president comarcal de la Ribera, i diferents portaveus del PP en aquesta comarca per a analitzar els efectes de la reversió del citat centre hospitalari.

“Demanàvem que, si s’abordava aquest canvi de model de gestió, no baixara la qualitat assistencial, els treballadors mantingueren els seus llocs de treball i no costarà més diners als ciutadans. I gens d’açò s’ha complit”, ha indicat Zaplana.

Un rosari d’incidències

I és que en sol quatre mesos des que es va produir la reversió “hem assistit primer a acomiadaments, després a treballadors que no cobren la seua paga d’estiu, professionals als quals els lleven els incentius o trasllats forçosos de personal sense previ avís entre un rosari d’incidències que hem de denunciar”.

El pitjor, no obstant açò, és la baixada en la qualitat assistencial de l’hospital de la Ribera on “malgrat haver-hi un augment de la plantilla s’incrementa el nombre de pacients en llistes d’espera i també el temps de permanència en elles”. En concret un 35,60% dels pacients esperen més de 30 dies per a ser atesos i amb l’anterior model *concesional aqueix percentatge era del 25%, ha explicat Zaplana.

Eliminació del circuit ràpid de detecció del càncer de mama

En aquest aspecte, Elena *Bastidas, ha criticat amb duresa “que s’haja eliminat el circuit ràpid de detecció del càncer de mama que havia atès ja a 300 persones”. *Bastidas ha explicat que aquest programa es va engegar “amb èxit” al juny de 2017 i un any després s’ha tancat.
“Era un model a seguir i es va posar com a referència hospitalària a nivell nacional. És una atenció que donava tranquil·litat als pacients en un tema tan seriós com és la detecció del càncer”, ha incidit, al mateix temps que ha lamentat que ara en l’hospital de la Ribera s’oferisca el mateix programa que en altres hospitals i s’haja prescindit d’un programa “pioner i que estava funcionant a satisfacció dels pacients”.

Zaplana, per la seua banda, ha insistit que la “imprevisió a l’hora d’elaborar un pla de vacances ha agreujat el problema de les llistes d’espera que, segons han explicat els propis gestors de l’hospital, estan intentant *maquillar”. Aqueixa imprevisió provocarà que “a la volta de les vacances el sistema es col·lapse encara més”.

Un camió per a fer ressonàncies

El diputat autonòmic ha censurat que el canvi de model haja vingut acompanyat d’un increment en el temps d’espera “en les proves diagnòstiques, en les proves quirúrgiques i l’assistència en consultes externes”. Ha enlletgit el fet que hi haja “un camió a la porta de l’hospital per a fer ressonàncies, quan no sembla el més adequat a l’estiu ni pel material necessari per a realitzar-les. És intolerable”.
José Juan Zaplana ha manifestat que “tampoc han solucionat el tema del pàrquing. Van acomiadar a tres-centes persones amb una absència total de sensibilitat i ara no poden aparcar més que alguns professionals, no la totalitat, i tampoc els familiars ni els pacients. És una gestió patètica”.

Blanca Garrigues, per la seua banda, ha recordat que “des del PP vam estar tres anys demanant una avaluació prèvia a la reversió que valorara l’assistència amb l’anterior model i que era bona. No es va fer i d’un hospital referent hem passat a un en el qual estan empitjorant tots els paràmetres”.
Antonio *Saà, finalment, ha lamentat que als quatre mesos de la nova gestió a càrrec d’Isabel González es veu “la pitjor cara d’una reversió que va ser una mera decisió política”.

En conclusió, lamenten que aquesta decisió que ja està tenint “efectes perniciosos per a l’hospital de la Ribera” es puga estendre en el futur a altres àrees de salut amb reversions previstes com la de l’hospital de Denia.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.