Presentació llibre V Premi Relat Curt Ateneu

La presentació s’ha realitzat on line

“La Recompensa” protagonista del llibre V Concurs Relat Curt Sebastián Tabernero

El relat curt ha sigut el protagonista de la presentació, per primera vegada de manera en línia, del llibre que recopila al guanyador i els finalistes del V Concurs Relat Curt Sebastián Tabernero de l’Ateneu Mercantil.

En l’acte, realitzat a través de Zoom, s’han donat cita, entre altres, la presidenta de l’Ateneu, Carmen de Rosa; el responsable de l’editorial Olé Llibres, Antonio Alcolea; així com el guanyador del cinqué certamen, Alexandre Lloreda amb el relat “La Recompensa”.

Durant la seua intervenció, la presidenta de l’Ateneu ha destacat el gran suport que l’Ateneu presta als escriptors, “tal vegada som una de les institucions privades valencianes que més es bolquen amb aquest sector en organitzar de manera anual els premis de novel·la, relat curt i poesia i organitzar la Nit Valenciana de la Lletres per a conéixer als guanyadors dels tres certàmens”.

A més, Carmen de Rosa ha avançat l’alta participació en la convocatòria de 2020 en Relat Curt, “amb un increment del 149% en la presentació d’obres i algunes d’elles referents ja a la pandèmia i el confinament. Amb aquestes xifres podem assegurar que aquest és un concurs viu, pegat a l’actualitat i amb futur”.

En l’acte s’ha presentat el llibre que recull els huit relats finalistes i el guanyador, “La Recompensa”, que tracta sobre un atracament, un relat en paraules de De Rosa “àgil, inquietant des del seu inici i en el qual la tensió i la intriga van pujant fins al final”.

Sobre aquest relat curt premiat cal assenyalar que Alexandre Lloreda relata una història sobre un atracament perfecte o quasi perfecte, ja que alguna cosa o algú, finalment, ho torça. Els delinqüents han aconseguit despistar a la policia, però la situació fa un tomb inesperat en l’últim moment. Una història d’ambició, poder, diners i venjança.

Respecte al guanyador, Alexandre LLoreda, és historiador i, encara que no és la seua ocupació principal, des de fa anys plena bona part de la seua vida amb l’empresa que va fundar en 2007, Literat Tours, dedicada a les rutes culturals, històriques i literàries per Barcelona. Aquesta activitat li permet estudiar, investigar i divulgar el patrimoni cultural de la seua ciutat natal i difondre’l entre la gent que acudeix a les seues rutes.

Així mateix Alexandre adora llegir i la major part de la seua obra escrita consisteix en articles sobre història, art i cultura més que literatura en si. El seu únic llibre publicat data de 1992 i és un llibre tècnic, per dir-ho així, ja que tracta sobre història i arquitectura de la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, “Descobrir el patrimoni arquitectònic contemporani de L’Hospitalet de Llobregat”. És guanyador en 2016, per la seua narració “Inspiració”, d’un accèssit en la XXVª edició dels Premis Conte (Puig de Santa María, València).

Finalment assenyalar que el llibre de l’Ateneu també recull els huit relats finalistes: “On dormen els catxalots” de José Ignacio Domingo Regidor; “Anne” de María Ávila Pi; “Insubmissió” de Juanma Velasco Centelles; “La mort de Artahumi” d’Ignacio González Martínez-Pais; “Bussejar” de Raúl Clavero Blázquez; “La resposta és a les teues mans” de Fernando Molero Campos; “Maira i la música” de Cristóbal Cabrera Alarcón i “L’aspirant” d’Alejandro Lorenzo Gómez.

Deixa el teu comentari