Prop de 6.000 dispositius de la Guàrdia Civil interposen més de 3.100 propostes de sanció en el primer mes i mig del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana

Des del passat 30 d’octubre, la Guàrdia Civil ha controlat a més de 9.000 persones, que circulaven principalment per vies limítrofes a altres CCAA
Del total, 1.432 propostes de sanció han sigut emeses a la província d’Alacant; 1.418 a València i 330 a Castelló

La Guàrdia Civil ha interposat 3.180 propostes de sanció a persones que han incomplit les condicions establides en el Decret 15/2020, de 30 d’octubre, de la Generalitat Valenciana, pel qual es restringeix l’entrada i eixida de persones en el territori de la Comunitat Valenciana. Del total, 1.432 propostes de sanció han sigut emeses a la província d’Alacant; 1.418, en la de València i 330, en la de Castelló.

Prop de 6.000 dispositius de l’Institut Armat han controlat principalment les carreteres d’entrada i eixida a altres comunitats autònomes, limítrofes amb la Comunitat Valenciana. L’actuació de la Guàrdia Civil s’ha saldat amb el control de 9.173 persones en les tres províncies de la C. Valenciana i en els dispositius també han col·laborat agents de les comunitats autònomes limítrofes.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha destacat la “labor desenvolupada per la Guàrdia Civil per a garantir la salut de la ciutadania” i “la professionalitat” dels efectius a l’hora de portar cap el tancament perimetral donat el mandat per la Generalitat Valenciana.

Amb tot, Calero ha recordat que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat intensificaran les seues accions per a desenvolupar el tancament perimetral, després de l’anunci de noves restriccions pel president de la Generalitat, Ximo Puig. De fet, aquest divendres es va celebrar en el Palau de la Generaltat una reunió de coordinació en la qual el Consell, la Delegació del Govern i la FVMP van acordar reforçar la vigilància del compliment de les mesures enfront de la Covid-19.

El Decret 15/2020, de 30 d’octubre, restringeix l’entrada i eixida de persones del territori de la Comunitat Valenciana excepte per a aquells desplaçaments, adequadament justificats, i que es produïen per algun dels motius contemplats en el text legal. Aquesta mesura ha sigut prorrogada mitjançant els Decrets 16/2020, de 5 de novembre, 17/2020, de 12 de novembre, i 18/2020, de 19 de novembre i ara modificada pel nou decret dictat per la Generalitat Valenciana publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Actuacions

L’actuació de la Guàrdia Civil a Alacant durant les últimes setmanes s’ha centrat en intensificar la vigilància en l’A-31, via limítrofa amb la província d’Albacete; així com en l’A-7, que uneix la Comunitat Valenciana amb la Regió de Múrcia. A més, en l’últim mes i mig s’han establit diferents dispositius en la vies secundàries limítrofes amb la província d’Albacete i la Regió de Múrcia.

En aquest sentit, totes les patrulles de les Companyies de Torrevieja i Ibi, en limitar amb les Comunitat Autònomes de Múrcia i Castella-la Manxa, han realitzat punts de verificació esporàdics en el marc dels seus serveis habituals. Cada Companyia ha establit un grup específic en cada torn de diverses patrulles que es dediquen en exclusiva a establir dispositius en les carreteres limítrofes.

A Castelló, els agents han intensificat la vigilància en carreteres secundàries després de detectar que la majoria de vehicles que circulaven per grans vies comptaven amb autorització per a canviar de comunitat autònoma. En concret, només a les comarques de Castelló, la Guàrdia Civil ha controlat 3.802 vehicles i s’han comptabilitzat 2.195 dispositius perimetrals fins al passat 16 de desembre.

A la província de València, la Guàrdia Civil ha intensificat la seua presència en les vies secundàries que connecten amb les províncies d’Albacete, Terol i Conca, així com en l’A-3, principal via de connexió entre Madrid i la ciutat de València per carretera. Només a les comarques d’aquesta província s’han controlat 743 vehicles a través de 768 dispositius.

A aquests dispositius se sumen les actuacions realitzades en l’últim mes i mig per la Policia Nacional en les principals ciutats del territori valencià. Només durant aquest segon estat d’alarma, la Policia ha interposat al voltant de 50.000 propostes de sanció per incomplir les normes sanitàries, fonamentalment per no portar màscara i no respectar el toc de queda decretat per la Generalitat

Dijous passat, la delegada del Govern va mantindre una reunió telemàtica amb els tres subdelegats de la C. Valenciana per a intensificar la vigilància durant el Nadal. Durant els pròxims dies se celebraran reunions tècniques de coordinació entre la Guàrdia Civil, Policia Nacional, policies locals i la Policia adscrita a la Generalitat perquè es respecten les mesures que contempla la nova ordre publicada per l’administració autonòmica.

Deixa el teu comentari