El PSPV de Corbera vol mantenir les restes trobades a la plaça

El PSPV de Corbera vol mantenir les restes trobades a la plaça.
La formació socialista demana una reunió amb la resta de partits polítics per a arribar a un acord.
El PSPV de Corbera demana una reunió amb la resta de formacions polítiques del municipi per a valorar la possibilitat de conservar les restes arqueològiques aparegudes durant les excavacions a la plaça major. Tot i que des del partit tenen en compte les dificultats que suposaria mantenir aquestes restes al descobert i que és un acord al qual s’ha d’arribar entre tots, no volen deixar passar l’oportunitat de tornar-li a Corbera part del seu art, la seua cultura, la seua història i el seu patrimoni.
A més, també s’observa des d’un punt turístic, ja que és un ingredient de promoció turística del municipi, conjuntament amb la resta del patrimoni cultural i històric amb el qual ja compta Corbera. La proposta dels socialistes és mantenir les restes en una plaça de vianants, respectant la feina que ja s’ha fet i, en la mesura del possible, el projecte inicial.
Les restes trobades i recuperades en les excavacions es corresponen a una església del segle XVII, tal com indica Miguel Gómez Sahuquillo, l’arqueòleg encarregat d’aquesta intervenció. Però també s’ha pogut descobrir part de l’església anterior, datada del segle XVI i restes funeràries amb cossos enterrats tant de l’època musulmana a la localitat com restes funeràries cristianes. L’església trobada es va derruir al llarg de la Guerra Civil i ara Corbera lluita per recuperar-la.

Deixa el teu comentari