Puig advoca per consolidar la connectivitat de la Comunitat Valenciana amb la resta d’Europa

El president de la Generalitat insisteix a Brussel·les en la necessitat d’accelerar el corredor Cantàbric-Mediterrani

Puig anuncia que convocarà a una trobada sobre migracions a la Comunitat a les regions de les dues ribes del Mediterrani

Brussel·les. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat per la consolidació de la connectivitat de la Comunitat Valenciana amb la resta d’Europa. “Nosaltres el que volem és estar presents en tots els debats que puguen introduir algun tipus d’aportació a la nostra connectivitat”, ha explicat el president durant la seua intervenció en el 131º Comitè de les Regions com a representant de la delegació espanyola a Brussel·les.

Puig ha assegurat que per a la Comunitat hi ha dos corredors fonamentals “el Cantàbric-Mediterrani i, d’altra banda Madrid-València, que s’havia quedat absent en la proposta espanyola de Xarxes Transeuropees”.

En el Comitè de les Regions també s’ha plantejat la connectivitat per raons de caràcter militar i, en aquest sentit, el cap del Consell ha incidit en la importància de connectar “l’Atlàntic i el Mediterrani a través de Lisboa i València”. Puig ha argumentat que es tracta del corredor “més ràpid i amb major interès estratègic”.

A més, el president ha avançat que “el mes que ve es tornarà a insistir davant el ple del Parlament Europeu en la redefinició dels corredors europeus” i ha expressat la seua alegria per que “les ponents del Comitè de les Regions han acceptat les propostes de la Generalitat”.

Trobada sobre migracions

Durant la sessió del Comitè, Puig també ha posat sobre la taula la necessitat de “afrontar les migracions des de la perspectiva de la coresponsabilitat” entre les regions del Mediterrani.

Així, el cap del Consell ha anunciat que convocarà en els pròxims mesos a les regions implicades de les dues ribes del Mediterrani, a una trobada a la Comunitat per a tractar les migracions.

“Les regions tenim un paper essencial en aquesta qüestió i hem de contribuir a una nova política per a aconseguir una migració ordenada i segura”, ha indicat.

Puig ha afegit que del que es tracta és de “facilitar la integració dels quals arriben i de promoure el desenvolupament en els països de procedència”. Així mateix ha indicat que “no es pot, en cap concepte, continuar com fins ara”.

“Des de 2016 han mort quasi 100.000 persones i açò és insuportable ètica i moralment”, ha expressat Puig, qui també ha recordat que la Comunitat Valenciana va acollir al Aquarius “quan vagava pel Mediterrani amb centenars de persones”.

“Em sent orgullós de l’excepcional resposta que van tenir els nostres ciutadans i ciutadanes”, ha indicat el president.

Deixa el teu comentari