Puig assegura que la literatura valenciana representa a la universal amb el Tirant el Blanch

El president ha reivindicat el compromís amb la figura de Joanot Martorell perquè tinga “la presència que es mereix en el món”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que la literatura valenciana representa també a la universal quan es parla del Tirant el Blanch perquè “d’alguna manera és el pare del Quixot”, i ha subratllat a més que aquesta obra forma part de les arrels literàries del poble valencià.

“La nostra és una comunitat d’arrels profundes que ara s’interpreta en els ulls de la Modernitat, però formem part d’una història que ve des de lluny”, ha prosseguit el president, qui ha recordat que a voltes s’oblida “que l’Estat de les autonomies no és un invent de finals del segle XX, sinó que realment Espanya és diversa i plural”.

El cap del Consell s’ha pronunciat durant la clausura de la lectura col·lectiva del Tirant el Blanch, emmarcada en la XVIII edició del programa Tirant de Lletra que organitza l’Associació Cultural Fallera Na Jordana.

Puig ha sostingut també que l’autor de l’obra, Joanot Martorell, va anar “un personatge increïble”, i que per açò “és important el compromís perquè un escriptor universal tinga la presència que es mereix en el món”.

En la lectura també ha participat la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Deixa el teu comentari