Puig avança que adoptarà mesures més restrictives “si és necessari” i qualifica de “extrem” un confinament

A més, ha qualificat de “extrem” un confinament “prolongat a casa” perquè tindria “greus efectes secundaris” i “només podria decretar-ho el Govern espanyol”, que “en aquest moment el descarta”.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, aquest diumenge va pronunciar un  missatge institucional basat en tres punts fonamentals per a combatre la pandèmia del coronavirus. Centrant-se en  una major protecció del virus, la necessitat d’accelerar la vacunació i intensificar l’ajuda als més afectats 

Puig, ha assegurat que la Generalitat adoptarà mesures “encara més restrictives” en l’àmbit de la competència autonòmica “si és necessari” .

Puig ha afirmat que tota mesura “té un cost, un mal i un impacte social, físic i psicològic”, per la qual cosa ha defensat que “s’han de ponderar des del rigor màxim, encertant el moment i atés el bé col·lectiu”. “En això ha estat, està i estarà la Generalitat, des de la responsabilitat institucional”, ha agregat.

El cap del Consell ha advertit que la Comunitat Valenciana “té ocupades set de cada deu llits d’hospital” i ha admés la situació de “estrés hospitalari”.

Ha assenyalat que hi ha habilitades 931 llits, quasi 1.000 llits nous, als hospitals auxiliars de campanya, en espais addicionals i en la unitat d’acció amb la sanitat privada. Uns llits suplementaris que, ha precisat, “són ampliables a 19.000 llits de planta i 1.200 de crítics”. “Això duplica la nostra planta hospitalària inicial”, ha assegurat.

Puig ha insistit que la mesura “més efectiva” per a acabar amb la pandèmia “és la vacunació”. “Espanya és el nové país del món que més ha vacunat i la Comunitat Valenciana lidera el procés de vacunació espanyola, 25 punts per damunt de la mitjana estatal”, ha destacat.

Deixa el teu comentari