Puig demana cooperació per a la reestructuració del sector citrícola

El President ha valorat que el Govern d’Espanya es comprometa a exigir a la UE que estudie els efectes del tractat comercial amb diversos països africans sobre el mercat hortofructícola.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat intensificar la cooperació entre les diferents administracions i les organitzacions agràries per a la reestructuració i enfortiment del sector citrícola.

Així es va pronunciar el cap del Consell després d’una reunió amb el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas i representants del sector. Un encontre en el qual també es va defendre la importància de què el sector s’ordene en organitzacions interprofessionals per a atenuar els efectes negatius de campanyes com l’actual, amb uns preus baixos de mercat.

En aquest sentit, també s’ha demanat a la Unió Europea un seguiment específic de la situació del mercat dels cítrics i la seua relació amb les importacions de països tercers.

A més, el ministre Planas ha recordat que estructurar-se entorn d’organitzacions professionals dóna accés a fons europeus i la possibilitat de regular l’oferta i de planificar millor les campanyes, per a així, aconseguir un increment dels preus.

Deixa el teu comentari