Puig reclama al Govern la convocatòria de la comissió negociadora per a la reforma del finançament

A més, reclama la convocatòria per a la compensació del deute històric. El President ha destacat que la inversió estrangera rebuda per la Comunitat  Valenciana ha augmentat un 57% respecte a la legislatura anterior.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que demanarà formalment al Govern d’Espanya que convoque la comissió per a la negociació política de la reforma del sistema de finançament autonòmic. Així mateix, traslladarà a la ministra d’Economia la posició del Consell respecte a la compensació del deute històric.

 

Així s’ha expressat en la sessió de control en Les Corts, on també s’ha referit als Pressupostos Generals de l’Estat que ha presentat el Govern. Uns conters públics que augmenten la inversió en la Comunitat Valenciana en 450 milions d’euros, fins als 1.190 milions, xifra que puja fins als 1.563 milions incloent l’assumpció del deute de la Marina de València.

En aquest sentit, Puig ho ha defensat com el millor pressupost des de fa 15 anys.

A més, ha destacat que la Comunitat Valenciana ha crescut un 10,3% per damunt de la mitja espanyola en aquesta legislatura, període en el qual s’han creat 250.107 nous afiliats a la Seguretat Social.

El President també ha assenyalat que les exportacions han passat de 24.000 a 29.000 milions d’euros i el sector industrial ha crescut fins a arribar a un pes proper al 20% en l’economia valenciana.

Deixa el teu comentari