Puja un 3% el turisme internacional en la Comunitat Valenciana de gener a novembre de 2018

Un total de 8.778 milions de turistes internacionals han visitat la Comunitat Valenciana de gener a novembre de 2018, un 3% més que en el mateix període de 2017, segons l’enquesta Frontur-Egatur de l’INE.

La Comunitat Valenciana registra el segon increment més important en turisme internacional entre les principals destinacions espanyoles, per damunt d’Andalusia, Balears, Catalunya o Canàries, i molt superior a la mitjana espanyola, que és d’un 0,7%.

Les pernoctacions d’estrangers en la Comunitat, xifrades en 85,7 milions, pugen un 1,6% entre gener i novembre de l’any passat.

La despesa que van realitzar els turistes estrangers puja també per damunt de la mitjana nacional. S’incrementa un 4,5% fins a superar els 8,5 milions d’euros.

Per mercats, Regne Unit puja un 0,3% fins als 2.780.348 viatgers però augmenta en 5 punts percentuals la seua despesa. Els britànics van gastar 2.446 milions en la Comunitat.

En general creixen la majoria dels mercats emissors, però destaquen Itàlia, amb un increment de viatgers del 24,7%, i Bèlgica, que puja un 17,2%.

Per al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer “els resultats són fruit de l’esforç del sector turístic per mantindre el posicionament de la Comunitat Valenciana en un mercat global cada vegada més competitiu”. Al mateix temps ha remarcat que “aquestes dades ens fan pensar que el balanç de 2018 serà molt positiu i fregarem els 9 milions de turistes estrangers, la qual cosa ens posiciona com una destinació amb gran potencial”.

Segons Colomer, “és molt important la confiança que continua mantenint el Regne Unit en la Comunitat Valenciana i el destacat increment de la despesa”. A més, per al secretari autonòmic, les dades reflecteixen l’aposta per la desestacionalització i l’increment de la rendibilitat en benefici d’un turisme més sostenible

Puja 10,5% al novembre

Respecte a les dades del mes de novembre, l’enquesta Frontur-Egatur mostra que la Comunitat va rebre un total de 499.558 turistes, un 10,5% més que en el mateix mes de 2017, en una conjuntura d’increment del 3,6% per al conjunt de destinacions nacionals.

Per mercats, el creixement és especialment destacable en el cas del mercat italià (114,5%) però també el Regne Unit creix en aquest mes un 9% fins a fregar els 170.000 viatgers.

La despesa del turisme estranger al novembre va ser de 472 milions d’euros, un 13,5% més que en 2017.

Deixa el teu comentari