Quaderns d’Investigació presenta al Castell d’Alaquàs la 41 edició del “llibre del poble”

Enguany l’edició incorpora nou estudis i més de dos centenars de fotografies al voltant de la realitat històrica i actual d’Alaquàs.

Aquest cap de setmana a Alaquàs es posava en marxa l’agenda d’activitats culturals previstes per als mesos d’agost, setembre i octubre. El dissabte 28 d’agost es va celebrar al Castell la presentació de la XLI edició de Quaderns d’Investigació d’Alaquàs, una cita que es va poder seguir en directe a través de la xarxa social municipal de Facebook SomAlaquàs amb una presentació que va estar a càrrec de l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i del director de la publicació, Enric Juan Redal.

Durant la cita van estar presents les persones que han participat en aquesta edició que enguany incorpora nou estudis i més de dos centenars de fotografies al voltant de la realitat històrica i actual d’Alaquàs. D’aquesta manera van poder compartir amb el públic assistent l’essència dels seus treballs. Enguany el llibre del poble ha comptat amb els estudis i documents d’Adrià Hernàndez García amb “Margarida de les Velles d’Aguilar: una dama del Renaixement”.

Maria Jesús Caballer Senabre. Remeis medicinals en el convent dels mínims d’Alaquàs durant el primer terç del segle XIX.

David Gómez Zambrano: Música i cultura popular. La presència i participació de les dones en les bandes de música d’Alaquàs.

Antonio Carrasco García: Historia de la Policía Local de Alaquàs.

Rafael Roca Ricart: A la recerca d’una veu pròpia. La revista La Voz de la Juventud (1962-1963).

Eva María Martínez Reinoso. Club Ajedrez Alaquàs: más de cuarenta años de historia.

Iván García Aguado. Gerard Miquel, FanCómic! I Kovalski Fly: la relació entre els fanzines valencians de finals de segle XX i el Concurs Nacional de Cómic d’Alaquàs. Gerard Miquel i Roselló. Auques d’Alaquàs.

Com a novetat, completa l’edició l’apartat “Crònica i Imatges de l’any 2020” amb la presentació d’Enric Juan Redal i el treball de la periodista local Laura Sena amb imatges de l’any 2020 de Juan Miguel Esteve, María Ángeles Fresneda, Javier Gonzàlez, Loren González, Serafín Hernández (AFA). Text de Teresa Guerrero. Tanca l’edició l’apartat d’Història gràfica amb la selecció d’imatges de Vicent Ferrer Guzmán. L’edició d’aquest any ha estat a càrrec d’Enric Juan, Teresa Guerrero i Pau Sarrió.

Deixa el teu comentari