Quart de Poblet celebra el Dia Mundial sense Tabac amb activitats a través de les xarxes socials

Els i les joves jugaran un paper actiu amb el repte de fer viral el missatge #StopTabaco

Quart de Poblet s’unisca a la commemoració del Dia Mundial sense Tabac, que se celebra cada 31 de maig, amb una sèrie d’activitats que es desenvoluparan a través de les xarxes socials i en col·laboració amb els centres educatius del municipi. Aquestes accions tenen com a principal objectiu informar, sensibilitzar i previndre sobre el consum d’aquesta substància, especialment entre la població més jove.

Seguint el lema que ha llançat enguany l’Organització Mundial de la Salut, “Protegir als joves de la manipulació de la indústria i previndre el seu consum de tabac i nicotina”, a través del programa Quart a l’Escola es desenvoluparan diferents accions dirigides a l’alumnat de primària i secundària de diversos col·legis i instituts del municipi amb la intenció de crear consciència, a través d’infografies, dels danys que causa el tabac en la salut de les persones.

Enguany, el públic jove jugarà un paper protagonista i tindran davant ells el repte de convertir en viral una campanya a través de la xarxa social Tik Tok. Per a això, se’ls anima a realitzar un vídeo contant un acudit o realitzant una paròdia sobre el consum de tabac, utilitzant les etiquetes #stoptabaco i #QuartesSalud.

Una altra de les accions que es durà a terme durant aquesta setmana dedicada a la prevenció d’aquest mal hàbit, el dia 25 a les 17.00 hores, és la xarrada motivacional per a deixar de fumar. Com la resta d’activitats i davant la situació actual, s’impartirà de manera online a través de l’Instagram de la UPCCA.

El confinament ha obligat l’Ajuntament a buscar noves maneres de comunicar-se amb la ciutadania i ha trobat en les xarxes socials el millor aliat per a fer-ho. Així, durant els últims mesos s’han compartit de manera diària diversos vídeos realitzats per a promoure el benestar físic i mental dels seus veïns i veïnes, tractant d’assegurar un acompanyament psicològic durant tot l’estat d’alarma.

Aquesta campanya és un indicatiu més del compromís del Consistori per promoure i protegir la salut la ciutadania, incidint en els col·lectius més sensibles, com és el cas de la infància i la joventut. En aquesta línia, Quart de Poblet forma part de la Xarxa Salut de la Comunitat València i recentment s’ha adherit també a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables.

Comenta la notícia