Quart de Poblet comptarà amb una nova oficina de Turisme

El nou punt d’informació turística es troba en l’antiga estació de Renfe i compartirà espai amb una sala d’exposicions i amb el centre de control de smart city

Es realitzaran visites guiades gratuïtes per a donar a conéixer l’Estació i els llocs més emblemàtics de l’edifici

Ja està tot llest perquè el divendres 10 de setembre s’inaugure la nova oficina de turisme de Quart de Poblet. L’Estació de Quart, que així es diu per estar situada en l’estació de Renfe de l’antiga línia de rodalia, és un edifici polivante que, d’una banda, alberga el nou centre d’informació turística, obert al públic durant els caps de setmana i des d’on es realitzaran les visites guiades i gratuïtes que componen l’oferta turística local. Amb motiu de la inauguració aquest cap de setmana l’horari serà de 19.00 a 20.00 h el divendres mentre que el dissabte serà d’11.00 a 13.00 i de 18.00 a 19.00h

Des d’aquest edifici es podrà bussejar en la història i els elements patrimonials culturals, hídrics i naturals que ofereix, per exemple, la Ruta de l’aigua, alguns d’ells catalogats Bé d’Interés Cultural (BIC) com la Séquia de Mislata o la Cisterna medieval.

El turista també podrà conéixer el Parc Natural del Túria, on es poden contemplar llúdries, ànecs i tortugues o s’endinsarà en el barri antic en el qual es troben alguns edificis modernistes locals i llocs icònics de Quart de Poblet. La Ruta 36-39, l’ermita de San Onofre o la Casa de la Cultura són altres punts que les persones visitants no es poden perdre.

D’altra banda, l’Estació de Quart compta també amb una sala d’exposicions que durant els pròxims mesos mostrarà una sèrie d’objectes i imatges antigues que ens traslladaran als anys en què el ferrocarril va arribar per primera vegada a Quart de Poblet fins al seu adéu definitiu i la benvinguda a Metrovalencia. La majoria dels objectes i documents d’aquesta exposició han sigut cedits per l’Associació d’Amics del Ferrocaril mentre que uns altres són de la col·lecció de Juan Luis Llop, cronista i vocal de Patrimoni d’aquesta associació.

La història social i econòmica del poble no es pot entendre sense aquest mitjà de transport que primer va ser símbol de progrés però les vies del qual, amb els anys, van partir la localitat en dues i van ser causa de molts accidents.

Quart de Poblet també és un referent de ciutat intel·ligent. El tercer servei que alberga l’ Estació és el cervell tecnològic de la smart city local. Gràcies a les tècniques més innovadores s’aconsegueix un municipi sostenible, digitalitzat i ecològic al servei de la ciutadania que permetrà accedir a molts de les dades que diàriament es recullen, ara actualitzats al minut. Per a millorar la qualitat de vida, la competitivitat i l’eficiència en els serveis urbans, el municipi ha centralitzat les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en un edifici que uneix passat, present i futur.

Quart de Poblet estrena així una oficina d’atenció al visitant que es correspon amb la seua imatge d’avantguarda, hospitalitat i destinació turística intel·ligent i marca un camí de sostenibilitat i competitivitat dotant al servei de major innovació i atractiu.

Deixa el teu comentari