Quart de Poblet contracta a 35 persones desocupades en un nou taller d’ocupació

El taller “Més Opcions Quart 2021” ofereix formació i aprenentatge remunerat en obra de paleta, jardineria i energies renovables

Quart de Poblet ha contractat trenta-cinc persones en situació de desocupació per a realitzar labors d’obra de paleta, jardineria i energies renovables a través del taller d’ocupació “Més Opcions Quart 2021”.

En finalitzar el programa, que té una duració de dotze mesos, obtindran un certificat de professionalitat compatible en tota la Unió Europea. A més, adquiriran experiència en aquesta branca professional ja que podran aplicar els seus coneixements als parcs, jardins i instal·lacions de Quart de Poblet. Entre les actuacions que està previst que realitzen es troba la millora de l’eficiència energètica en instal·lacions tèrmiques, el consum eficient d’aigua potable, la millora de l’aïllament i l’aplicació de revestiment amb noves tècniques i productes, la recuperació d’espais verds i d’espècies autòctones en entorns urbans, la introducció d’espais enjardinats en edificis i la lluita contra les plagues mitjançant sistemes, mètodes i productes respectuosos amb el medi ambient i ecològics.

L’últim dia de desembre, l’alcaldessa Carmen Martínez acompanyada del regidor d’ocupació, Ángel Lorente va entregar els diplomes a l’alumnat que va finalitzar el Taller d’Ocupació realitzat durant l’últim any. Alguns dels i les assistents ja tenien ofertes de treball fins i tot abans de finalitzar el taller.

L’alumnat disposarà d’un horari de jornada completa de dilluns a divendres i serà remunerat sobre la base del salari mínim interprofessional. La regidoria d’Ocupació ha sigut l’encarregada de posar en marxa aquesta nova iniciativa que compta amb un pressupost de 720.619,20 euros.

L’Ajuntament, amb l’objectiu de fomentar la creació d’ocupació, té previst realitzar altres iniciatives per a crear llocs de treball durant 2022. Durant 2021 Quart de Poblet va destinar més de 720.000 euros a aquesta finalitat.

Els tallers d’ocupació també compten amb fons tant del Ministeri com de la Unió Europea. Els programes es desenvolupen en el Centre d’Ocupació i Desenvolupament municipal i a les aules pràctiques que té el Consistori.

Comenta la notícia