Quart de Poblet coordina un projecte europeu per a reactivar la mobilitat i creativitat juvenil

L’alcaldessa ha rebut als socis europeus de l’Erasmus+

Quart de Poblet coordina la iniciativa europea “Art i Creativitat per a reactivar la participació jove després de la Covid19”. El projecte, un Erasmus + KA227, té entre els seus objectius avaluar i analitzar l’impacte de la Covid en la participació juvenil i explorar les propostes del món artístic. Durant dèsset mesos entitats de Letònia, Croàcia, República Txeca i Espanya compartiran bones pràctiques i realitzaran accions basades en l’art i la cultura per a millorar l’escenari que ens deixa la pandèmia en les estructures de participació juvenil.

Totes les entitats sòcies del projecte coincideixen a assenyalar el gran mal que ha provocat en les estructures de voluntariat i associacionisme. Entre altres aspectes va reduir o va eliminar les trobades socials i la participació dels usuaris de moltes entitats.

L’àmbit artístic i creatiu l’ha notat especialment. L’esclat de la pandèmia ha afectat particularment el futur d’artistes, creadors i operadors culturals que s’han vist perjudicats per l’aplicació de les mesures de distanciament social aplicades a tot el món. Durant l’any i mig de pandèmia s’han cancel·lat, ajornat o tancat institucions culturals, esdeveniments, actuacions en directe, exposicions, etc.

“Art i Creativitat per a reactivar la participació jove després de la Covid19” és un dels projectes empresos per a recuperar les estructures i formes de participació a més de donar oportunitats de mobilitat a la gent jove (13-30 anys).

L’oficina de Quart és Europa posada en marxa per l’ajuntament de Quart de Poblet assessora i informa la joventut de totes les iniciatives impulsades o organitzades des de Brussel·les. Tots els dijous es realitza una assessoria, tant de manera presencial com en línia sobre temes europeus. A més, a través de les xarxes socials municipals també es pot estar al dia i preguntar sobre aspectes que es desconeguen.

Els sectors culturals i creatius de la UE són un actiu econòmic i social de la Unió Europea. D’una banda, contribueixen de manera important al PIB i per una altra donen forma a la identitat i la diversitat.

Els Estats membres de la UE van reaccionar ràpidament per a contrarestar les conseqüències de la contenció del Covid-19 mesurades de suport a institucions culturals i artistes. També s’han adoptat mesures sectorials per a protegir els més vulnerables, inclosos els artistes escènics.

Deixa el teu comentari