Quart de Poblet impartix un curs de formació mediambiental per a joves amb discapacitat intel·lectual

En total han participat 12 persones i s’han tractat temes com la mobilitat sostenible i el consum responsable d’aigua

L’Ajuntament de Quart de Poblet, juntament amb *Inspira’t, ha impartit un curs de formació mediambiental dirigit a joves amb discapacitat intel·lectual d’entre 16 i 21 anys amb interés a formar-se en qüestions relacionades amb la cura del medi ambient. En total han participat 12 persones procedents de diferents instituts d’Educació Secundària, de centres de menors i de diferents entitats de Plena Inclusió Comunitat Valenciana.

Durant la formació, que s’ha realitzat de manera online a causa de la situació actual, s’han treballat quatre aspectes claus: l’aigua i el seu consum responsable, els residus i la regla de les tres erres (reduir, reutilitzar i reciclar), el medi ambient i la mobilitat sostenible. Així, l’objectiu d’aquest curs ha sigut conscienciar a les persones assistents sobre la importància de protegir el medi ambient i crear xarxes de contacte amb voluntariats mediambientals perquè aquestes puguen exercir de voluntàries una vegada hagen finalitzat el curs.

En total s’han realitzat quatre sessions teòriques d’una hora impartides per tres persones amb discapacitat intel·lectual que formen part del projecte Inspira’t: Jesús Moreno Anguita, Nadia Navarro Mongot i Javier Andújar, aquest últim acompanyat per la seua persona de suport, Gema Ramírez Fajardo.

En l’última sessió, la de clausura, també van participar la regidora de Serveis Socials, Família i Paz, Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Quart de Poblet, Llum Moral; la presidenta del Patronat Francisco Esteve, Marian Ferrús; i el president de Plena Inclusió CV, Mario Puerto.

Aquesta quarta edició de la formació, a pesar que no ha pogut comptar amb la part pràctica, ha tornat a tancar-se amb una valoració molt positiva. L’alumnat s’ha mostrat molt receptiu, actiu i compromés en tot moment, la qual cosa ha permés impartir el curs fàcilment.

Inspira’t

L’Ajuntament porta anys treballant de manera estreta amb Inspira´t, un projecte que va sorgir en 2013 per a pal·liar la falta d’oportunitats de formació i ús de les persones amb discapacitat. L’objectiu d’aquesta iniciativa és formar en temes mediambientals a aquestes persones perquè posteriorment puguen convertir-se elles mateixes en formadores i puguen transmetre els coneixements adquirits a la resta de la població mitjançant tallers, xarrades i activitats enfocades a conscienciar sobre la importància de protegir el medi ambient. Una labor que des de Quart de Poblet es vol potenciar i secundar, duent a terme projectes conjunts com aquest.

Deixa el teu comentari