Quart de Poblet reforça l’atenció psicològica a través de vídeos motivacionals

L’equip psicològic de l’Ajuntament de Quart de Poblet ha elaborat un catàleg de vídeos que es difondran a través del canal de Youtube del Consistori amb la intenció de portar fins a cada llar una sèrie de pautes i recomanacions destinades a diferents col·lectius.

Els vídeos són de temàtica molt variada i pretenen facilitar suport al personal que es troba treballant en primera línia durant aquesta crisi sanitària, als i les adolescents, a les persones majors o als qui tenen a la seua cura familiars dependents, entre altres. Aquests muntatges audiovisuals es compartiran també a través de les xarxes socials institucionals amb una periodicitat setmanal.

L’alcaldessa, Carmen Martínez, ha declarat que “sempre ens hem preocupat d’atendre la salut psicològica i emocional dels nostres veïns i veïnes i, en la situació de confinament que vivim, aquest tipus de servei és més necessari que mai. Utilitzem els mitjans dels quals disposem per a no abandonar a ningú”. Aquesta mesura se suma a les prestacions que des dels Serveis Socials municipals s’han reforçat davant la pandèmia, i amb les quals s’assegura l’atenció psicològica de manera telefònica a totes aquelles persones que ho necessiten, posant l’accent principalment en els grups que poden trobar-se en una situació de major vulnerabilitat davant el confinament.

Per a això, el Servei d’Atenció a la Família i la Infància manté el suport psicològic i socioeducatiu a les famílies, xiquets i xiquetes i adolescents a través dels números 667916152, 687606185 i 687606182, en horari de 9 a 14 hores. D’igual manera, el Servei d’Atenció Psicològica continua la seua labor de 10 a 19 hores en els números 667916046 i 667916049.

En el seu camí cap a l’accessibilitat universal l’Ajuntament de Quart de Poblet ha habilitat un canal de WhatsApp específic per a les persones sordes, de manera que puguen comunicar-se amb els serveis municipals sense cap mena de barrera enviant un missatge al 687606175.

Paral·lelament, el Consistori està organitzant activitats de cura emocional amb un intens treball transversal des de totes les àrees municipals. Entre elles, destaca especialment el Servei d’Acompanyament telefònic, a través del qual el personal municipal s’està posant en contacte amb les persones majors de 64 anys per a interessar-se pel seu estat de salut i emocional durant el període de confinament. Aquesta iniciativa està tenint molt bon acolliment i està reforçant molt positivament el teixit social del municipi.

Comenta la notícia