Quart de Poblet se suma a la campanya “Mans al Riu” amb la recollida de 130 kg de residus del riu Túria

L’objectiu de la campanya és conscienciar a la ciutadania sobre la gestió de residus i el seu impacte en els entorns naturals

Un total de quinze voluntaris i voluntàries de Quart de Poblet han retirat 130 kg de residus del riu Túria al seu pas pel municipi com a part de la campanya “Mans al Riu”, organitzada per l’Ajuntament i la fundació *Limne, una entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d’ecosistemes mitjançant la participació ciutadana.

Gràcies a aquesta activitat, que ha tingut un marcat caràcter lúdic i didàctic, s’han millorat els espais fluvials en els quals s’ha actuat. A més, les persones assistents han conegut els diferents mitjans que existeixen a l’hora de gestionar els residus, com la xarxa d’ecoparcs o els serveis de recollida porta a porta. D’aquesta manera, s’ha animat a la ciutadania a informar-se dels serveis de recollida municipal i a participar activament en la conservació dels espais naturals i urbans amb accions senzilles com aquesta.

La campanya de neteja de rius i barrancs “Mans al Riu” porta celebrant-se més d’una dècada i té com a objectiu conscienciar a la ciutadania sobre els problemes que suposa llançar residus en els nostres entorns naturals. També busca educar sobre la necessitat de reduir el consum i fer un reciclatge efectiu. Aquesta edició ha congregat a més de 400 persones voluntàries i veïnes de 24 localitats diferents, retirant més de cinc tones de residus dels rius valencians.

Amb aquesta acció, l’Ajuntament demostra una vegada més el seu compromís amb el medi ambient i els espais naturals i continua treballant per involucrar als seus veïns i veïnes en la gestió de residus del municipi, apostant per la sostenibilitat.

Deixa el teu comentari