Quart de Quart de Poblet reparteix els vals gratuïts per a fer la prova d’ADN als gossos

El genotipat és obligatori i permet localitzar als amos dels gossos que es perden, siguen robats, abandonats o que no recullen els excrements de les seues mascotes
En els llocs on existeix Cens Genètic s’han reduït en un 80% els excrements en la via pública

L’Ajuntament Quart de Poblet ha començat la campanya per a realitzar de manera gratuïta la prova d’ADN als gossos de la localitat. Durant sis mesos, i en concret des de l’1 de juny al 30 de novembre, l’Ajuntament assumirà el cost del genotipat, que ascendeix a 36,90€ per prova. A partir de desembre, seran els i les propietàries de les mascotes els qui es faran càrrec d’aquest test, que és obligatori per a complir amb l’actual normativa.

Qualsevol propietari que ho desitge ja pot reservar el val gratuït per a registrar a les mascotes per ADN. Només ha d’emplenar un formulari via en línia a través de la següent adreça: https://forms.office.com/r/hwhtfdvsyp.

L’Ajuntament enviarà un val per correu electrònic amb el qual es podrà acudir a qualsevol veterinari de Quart de Poblet a partir de l’1 de juny. Allí es realitzarà la prova a la mascota de forma totalment indolora a través d’una mostra de saliva. En aqueix moment, es farà lliurament de la xapa identificativa que el gos haurà de portar sempre i la targeta del Cens Caní Municipal.

Si vol recollir el val gratuït de manera presencial en lloc d’en línia, ha d’acudir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) a partir de l’1 de juny. La resta del procés és el mateix.

La prova és gratuïta per a persones propietàries de gossos empadronades a Quart de Poblet. La instauració del cens caní municipal per ADN té avantatges per a totes les parts implicades: el veïnat, les persones propietàries i els propis animals. El més important és que permet identificar i localitzar més fàcilment als gossos si es perden, són maltractats o abandonats, ja que el xip sí que es pot extraure de l’animal però l’ADN li identificarà sempre. A més, millora la convivència en l’entorn urbà ajudant a mantindre els carrers més nets i salubres.

Altres municipis que ja han incorporat el Cens Genètic reporten una reducció d’un 80% dels excrements abandonats en la via pública tan sols uns mesos després de l’entrada en vigor del genotipat.

Per a més informació pots trucar al telèfon 961536210 o escriure un mail a sanitat@quartdepoblet.org

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.