Quin model de mobilitat volem a l’Alcúdia?

El pla de mobilitat de l’Alcúdia fomentarà els modes de transport més sostenibles: a peu, amb bicicleta i amb transport públic i tractarà de reduir l’ús del cotxe

S’impulsa des de l’àrea medi ambient, mobilitat, urbanisme i participació ciutadana i serà elaborat per l’empresa “Siete arquitectura más ingeniería”.

Com ha canviat la mobilitat a l’Alcúdia des de la generalització de l´ús del cotxe? Quina planificació de la mobilitat volem? Com s’elabora un pla de mobilitat? Aquestes qüestions varen ser els pilars de la primera sessió del grup de treball del Pla de Mobilitat de l’Alcúdia, una reunió participativa, celebrada el darrer dimarts 3 de juliol.

Per a respondre aquestes qüestions, es va treballar de manera conjunta amb representants polítics i tècnics de l’Ajuntament, diverses entitats relacionades del municipi i ciutadanes i ciutadans interessats. La gran majoria de les persones assistents va coincidir en que l’augment de la presència dels cotxes als carrers del poble havia tingut efectes negatius en la qualitat de vida de les ciutadanes i ciutadans de l’Alcúdia. Aquests efectes han estat la pèrdua de l’espai públic per a les persones, la reducció de les relacions entre el veïnat, la pèrdua d’autonomia dels xiquets i xiquetes i la desaparició del comerç de proximitat, entre altres.

Arribats a aquest punt, on el cotxe s’ha convertit en el protagonista dels nostres carrers, el Pla de Mobilitat de l’Alcúdia vol revertir aquesta situació i posar a les persones en el centre de la planificació urbana. Tractarà de fomentar els modes de desplaçament més sostenibles: a peu, amb bicicleta i amb transport públic, tot i contribuint a reduir els modes motoritzats privats. Les accions que es definiran amb aquest pla, es basaran en la millora de l’espai públic i la infraestructura, en la gestió de la mobilitat, en la definició de polítiques públiques, en la posada en marxa de programes de sensibilització, etc. Aquests pla tindrà un enfocament integrat i una visió estratègica a curt, mitjà i llarg termini.

El pla de mobilitat s’elaborarà aproximadament en 6 mesos. La participació del grup de treball en l’elaboració del document serà des de l’inici i resta oberta a les ciutadanes i ciutadans interessats.

Deixa el teu comentari