Responsables d’un Hospital britànic del National Health Service visiten l’Hospital de La Ribera per a estudiar el “Model Alzira”

• La delegació anglesa provenia del Musgrove Park Hospital, en el comtat de Somerset, un centre públic que dóna cobertura a 340.000 pacients.

Alzira (24.07.15).- Una delegació de responsables del Musgrove Park Hospital pertanyent al NHS (National Health Service) britànic, va visitar durant el dia d’ahir, l’Hospital Universitari de La Ribera, a fi de conéixer de primera mà el “Model Alzira”.

foto prensaLa delegació, anglesa, ha estat acompanyat per la directora d’Organització i Gestió Assistencial de Ribera Salut, Elisa Tarazona, pel director gerent del Departament de Salut de La Ribera, Manuel Marín i membres de l’equip directiu.

El Musgrove Park Hospital (pertanyent al Taunton and Somerset NHS Foundation Trust) és un hospital públic del comtat de Somerset que dóna cobertura a més de 340.000 pacients i disposa de 600 llits. La delegació anglesa estava encapçalada per la directora executiva, Samantha Barrell i el director mèdic, Colin Close.

La sessió de treball s’ha centrat en diverses ponències que han abordat les bases conceptuals i pràctiques de l’anomenat Model Alzira, un model de gestió basat en la col•laboració publicoprivada per a la prestació d’un servici públic com és la Sanitat, per mitjà de concessió administrativa.

Així, com a línies mestres d’este model de gestió, s’han destacat la integració entre nivells assistencials (Primària i Especialitzada), l’atenció basada en l’eficiència, les mesures que garantixen la qualitat assistencial, els indicadors de control per part de l’administració pública, els equipaments tecnològics d’última generació, la importància que suposa la fidelització i satisfacció de pacients, la promoció de la salut, i les polítiques de formació i incentivació dels professionals.

Després de les ponències, la delegació ha visitat les instal•lacions de l’Hospital de La Ribera (servicis d’Hemodiàlisi, Radiologia, Laboratori, Radioteràpia, Sistemes i bloc quirúrgic), així com les del Centre Sanitari Integrat (CSI) d’Alzira.

Deixa el teu comentari